Aizvērt

Piegādā koka rotaļlietas visā pasaulē

2019. gada 15. decembrī, 22:35
Piegādā koka rotaļlietas visā pasaulē
Viens no SIA "Flockmen" īpašniekiem Jānis Stārasts stāsta, ka attīstošās koka rotaļlietas top no dabīga koka un bez krāsvielām. Izejmateriāls – bērzs – nāk no Valmieras, jo Kuldīgas pusē neesot bērza ražotāju. Lina maisiņus, kur iepako produktus, šuj un apdrukā tepat, Kuldīgā.
SIA "Flockmen" ir jauns uzņēmums, kas konkursā "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva" pieteikts kategorijā "Debija", bet strauji attīstās un jau iekarojis ievērību pasaulē – Kuldīgā un Murjāņos ražotās koka rotaļlietas mēro ceļu pie klientiem visos kontinentos. Spēkus apvienojušas vairākas ģimenes – tagadējie vai bijušie kuldīdznieki.
Viens no īpašniekiem Jānis Stārasts stāsta, ka šķietami vienkāršais ražojums – zīmola Flockmen attīstošās rotaļlietas – top no dabīga koka un bez krāsvielām. Izejmateriāls – bērzs – nāk no Valmieras, jo mūsu pusē neesot bērza materiāla ražotāju. Lina maisiņus, kuros preces iepakotas, šuj un apdrukā Kuldīgā.

Flockmen tulkojumā nozīmē ganāmpulks, pulciņš. Koka cilvēciņi tiek pārdoti komplektos. „Rotaļlietai bija jābūt tādai, kas attīsta bērna domāšanu,” skaidro J.Stārasts. Rotaļājoties cilvēciņus var kombinēt, aplīmēt, nokrāsot vai apzīmēt. Spēlējoties bērni mācās domāt, attīstīt radošumu, skaitīt. Mūsu ražojumi izmantojami arī sociālajai rehabilitācijai, piemēram, cilvēkiem pēc insulta, lai kustinātu, trenētu roku.”

Mērķa tirgus ir ārpus Latvijas, jo pie mums cilvēki šīs lietas nespējot pienācīgi novērtēt – šeit koka rotaļlietas šķietot pašsaprotamas. „Mūsu pircējas ir ļoti izglītotas mammas, sākot ar 30 gadiem. Tie pārsvarā ir cilvēki ar labu atalgojumu. Mēs necīnāmies ar ķīniešiem un lētā gala precēm. Mēs esam dārgi un no tā nebaidāmies,” atzīst uzņēmējs.

Ražojumiem ir maksimāla pievienotā vērtība, un tiem nevajag lielu rūpnīcu. Tās var viegli sapakot un nosūtīt uz jebkuru vietu pasaulē. Uzņēmums dod darbu desmit cilvēkiem – izveidojusies ļoti laba, atbildīga komanda. Ja darbu uztic, tad zina, ka tiks izdarīts – neesot jākontrolē. J.Stārasts ieskicē, ka slīpēšanā un pakošanā nākotnē varētu iesaistīt arī cilvēkus ar īpašām vajadzībām.

Rotaļlietas Flockmen var pasūtīt mājaslapā. Piegāde iekļauta cenā – pasūtot jebkurā valstī, tas maksās vienādi. Uzņēmums sūta preces uz 32 pasaules valstīm. Neesot bijis neviens pasūtījums tikai no Antarktīdas un Arktikas. Lielākie noieta tirgi ir Austrālija, Amerika, Francija. Kāds Dānijas uzņēmums nolīgts, lai pārveidotu mājaslapu un rīkotu reklāmas kampaņu visā pasaulē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.