Aizvērt

Svarīgi saglabāt stabilitāti

2019. gada 14. decembrī, 00:00
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Svarīgi saglabāt stabilitāti
Īpašnieks Arturs Cimoška žūrijai stāsta par savu SIA "Agrotehnika", kas konkursā izvirzīta kategorijā "Ilgtspējīgākais uzņēmums".
Foto: Jolanta Hercenberga
Kuldīgas uzņēmums "Agrotehnika", kas konkursā "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva" izvirzīts kategorijā "Ilgtspējīgākais uzņēmums". Tā darbības sfēras ir lauksaimniecības tehnikas un automašīnu "Ford" rezerves daļu, akumulatoru, riepu, arī darba instrumentu, dārzkopības un lopkopības preču tirdzniecība. Nesen piedāvājumā iekļautas pārvietojamās mājas.
1992. gadā tas dibināts kā individuālais uzņēmums, bet 1994. gadā pārveidots par SIA Agrotehnika. Valdes priekšsēdis Arturs Cimoška stāsta, ka sākotnēji tirgota tikai lauksaimniecības tehnika un virziens neesot mainīts, tikai piedāvājums nemitīgi paplašināts. Uzņēmums darbību sācis Kuldīgā, pašlaik ir deviņas filiāles citviet Latvijā. Pasūtīts tiekot centralizēti no Kuldīgas. Gadā apgrozījums ir ap pieciem miljoniem eiro. Svarīgākais pēdējos gados esot saglabāt stabilitāti. „Latvija ir maza valsts, cilvēku kļūst aizvien mazāk, bet konkurence lielāka. Paplašināties neredzam ekonomisku pamatojumu,” saka A.Cimoška. „Jādara tas, ko zinām. Strādājam pamatā ar mazajiem zemniekiem un uzņēmumiem. Bet nepieciešami lieli ieguldījumi. Darbā ar dzelžiem ir tādas detaļas, ko kāds izvēlas tikai reizi vai divas gadā. Taču piedāvājumā tām jābūt, jo esam kā noliktava. Detaļas iepērkam savlaicīgi uz nākamo sezonu, lai būtu labākas cenas. Ja kas nepieciešams, varam to iedot ātri. Strādājam ar rūpnīcām – starpniekus izmantojam maz.”

Uzņēmumā ir ap 40 darbinieku, teju puse Kuldīgā. Kolektīvs esot saliedēts, kopš sākuma iedibināta tradīcija – ikgadējā balle. Reizēm tiekot rīkotas arī sporta spēles, ierasti esot svinēt darbinieku jubilejas. Uzņēmuma ilgtspējas un stipruma pamatā esot laba komanda.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.