Aizvērt

Skolēni iesaistās krēslu ražošanā

2019. gada 6. decembrī, 08:00
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Skolēni iesaistās krēslu ražošanā
Audzēkņi Ralfs Puļķevics, Ralfs Uplejs, Elvis Gromovs, "Rīgas Krēslu fabrikas" pārstāvis Andris Nīmanis, Laurita Logina un Kristaps Štreihfelds apstrādā pirmās krēslu pamatnes, kas tiks izmantotas ražošanā.
Foto: Jolanta Hercenberga
Viduskurzemes pamatskolas-attīstības centra skolēnu mācību uzņēmums (SMU) "Jaunais amatnieks" sācis sadarbību ar "Rīgas Krēslu fabriku" – pieci audzēkņi apstrādās vienu tur ražoto krēslu detaļu.
Uzņēmuma pārstāvis Andris Nīmanis skolā ieradās, lai parādītu, kā mēbeles pamatnes malas apslīpēt ar smilšpapīru. Šāda pieredze, kad skolēni strādā ārpus fabrikas, esot pirmo reizi. „Redzēsim, kā bērniem veiksies. Iespējams, nākotnē viņi varētu izpildīt vēl vienu operāciju – iestiprināt tapas. Praksē skolēni no dažādām vietām pie mums strādā ik vasaru, tāpēc pieredze darbā ar jauniešiem mums ir. Uz sadarbību skatāmies cerīgi,” saka A.Nīmanis.

Laurita Logina ir viena no "Jaunā amatnieka" darbiniekiem. Viņai ar koku strādāt patīkot. Meitene priecājoties, ka būs jādara atbildīgs, citiem derīgs darbs. Lauritai ir mākslinieces talants – skolas krāsojamajā grāmatā viņa ir zīmējumu autore, vairākkārt saņēmusi apbalvojumus valsts zīmēšanas konkursos. Viņai patīk izzīmēt detaļas, tādēļ meitene iecerējusi arī radīt jaunas krēslu formas. Kristaps Štreihfelds vasarā fabrikā jau bijis praksē pie metāla apstrādes. Darbs paticis, un nu viņš priecājas, ka šī paša uzņēmuma ražojumiem varēs apstrādāt koka detaļas.

Skolas direktore Ināra Oļena atzīst, ka šis ir nozīmīgs notikums, un priecājas, ka audzēkņiem piedāvāts darīt noderīgu darbu. Pelčos nodibināti seši SMU. „Šī tikšanās parāda tikai vienu iespēju. Ja sabiedrība būtu atvērtāka, saprotošāka un arī pašvaldības atbalsts būtu jūtams, audzēkņiem tiktu atrasts vairāk tādu iespēju. Tad pēc skolas beigšanas viņi varētu dzīvot jēgpilnu, cilvēka cienīgu dzīvi,” uzsver I.Oļena.

Pirmie krēsli, kuru ražošanā būs piedalījušies skolēni, tikšot izgatavoti skolai.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.