Aizvērt

„Mums ir kustīgi ļaudis”

2019. gada 6. decembrī, 00:00
Raksta autors: Kristīne Duļbinska
„Mums ir kustīgi ļaudis”
SIA "Leroko" īpašnieks Māris Rožkalns konkursa komisijai stāsta par savu biznesu – lauksaimniecības tehnikas pārdošanu un apkalpošanu.
Foto: Kristīne Duļbinska
Konkursa "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva" kategorijā "Pakalpojums" izvirzītās SIA "Leroko" īpašnieks Māris Rožkalns stāsta, ka pārsvarā pārdod un apkalpo lauksaimniecības tehniku.
Uzņēmums izvietots Kuldīgā un Pelču pagastā, un M.Rožkalna partneris šajā biznesā ir Juris Sļisarenko. Lielākoties tiek tirgota lietota tehnika no dažādām Eiropas valstīm. Cilvēkus to pirkt motivējot cena. Tagad tādu var iegādāties arī ar Eiropas fondu atbalstu.

Uzņēmums strādā visā Latvijā un mazliet arī Lietuvā un Igaunijā. Birojā pie sienas Latvijas karte ar karodziņiem uzskatāmi parāda, kur atrodas saimniecības, kas no Leroko tehniku iegādājušās. M.Rožkalns stāsta, ka ideja par karti savulaik radusies tāpēc, lai, runājot ar klientu, varētu atsaukties uz citām saimniecībām viņam tuvākajā apkaimē, ar ko uzņēmums jau sadarbojas. Tas ļauj apjautāties kaimiņiem, kā veicies ar tehniku un sadarbību.

Uzņēmums nodarbina piecus cilvēkus. „Mums nav lielu, stiklotu logu, mums ir kustīgi ļaudis,” teic M.Rožkalns, stāstot, ka dosies klientam palīgā, lai kur viņš atrastos, pat tad, ja tehnika saplīsīs Latgalē. Tehnika ir liela, dārga un sarežģīta, klienti ar to pelna naudu, tāpēc viņiem svarīgi, ka uzņēmums palīdzēs, ja kaut kas ar to notiks.

M.Rožkalns stāsta, ka iesaistījies avantūrā – piekritis pirmdienās būt par skolotāju Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā. „Saukšu to par sabiedrisko darbu,” teic uzņēmējs. Par audzēkņiem viņš ir gandarīts – neviens neesot sliņķis. „Varbūt man trāpījusies supergrupa, bet redzu, ka viņus tas interesē,” priecājas M.Rožkalns.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.