Darba hobijs – vīns un muiža
2019. gada 4. decembrī, 00:00
Raksta autors: Kārlis Komarovskis
Foto: Kārlis Komarovskis
Kabiles muižas vīna darītava konkursā "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva" pieteikta kategorijā "Debija".
Īpašnieces un bērnības draudzenes – arhitekte Agate Eniņa un vieglatlēte Lauma Grīva – te saimnieko trešo gadu. Daudz palīdz abu vīri, it īpaši smagajos darbos – mucu pārnešanā un citos. L.Grīva, kura ieguvusi zināšanas sidra skolā Anglijā, atbild par partneru meklēšanu un receptūras izstrādi, A.Eniņa – par mārketingu, preču dizainu, ēkas restaurāciju un atzīst, ka dažkārt piestrādā arī par sētnieci. Kabiles muiža tiek restaurēta, taču notiek arī grupu ekskursijas un sidra degustācijas. Pagaidām īpašnieces iztiek bez algotiem darbiniekiem.
A.Eniņa uzsver, ka visi līdzekļi tiek ieguldīti biznesā: „To var nosaukt par darba hobiju. Pagaidām visu, ko nopelnām, ieliekam muižas restaurācijā vai iekārtu iegādē. Apgrozījums ir neliels, un pārsvarā ieguldām privāto naudu. Neņemot nekādus kredītus, esam paveikuši diezgan daudz.”
Par spīti mazajai peļņai A.Eniņa nezaudē ticību, ka lēmums par muižas iegādi bijis pareizs, un atrod arī daudz prieka brīžu: „Ja man jautātu, vai otrreiz darītu tāpat, domāju, ka rīkotos tikpat traki. Vēlējos izrauties no lielpilsētas steigas, jo ikdiena paiet Rīgas centrā. Kontrasts starp Kabili un Rīgu ir milzīgs. Tomēr te viss ir mierīgāk. Man kā arhitektei svarīgs process. Kad redzu katru mazo fasādes detaļu, man jau silst sirds.”
Par vīna darītavas piedāvājumu viņa skaidro: „Ir klasiskais ābolu sidrs, dzirkstošie rabarberu un cidoniju vīni, bet pilnīgi jaunumi ir karstvīns, galvenokārt no upenēm, un karstsidrs.
Kad cilvēki mūsu produktus novērtē, gandarījums ir liels. Atgriezeniskā saite svarīga. Īpaši gatavojamies katrai grupiņai, kas pie mums brauc, jo tas ir patīkams notikums. Vienmēr pēc tam esmu patīkami uzlādēta,” biznesa motivāciju skaidro īpašniece.
Lūdzu autorizējies, lai komentētu.