Aizvērt

Dzimšanas dienas dāvana pārtop biznesā

2019. gada 3. decembrī, 00:00
Raksta autors: Kārlis Komarovskis
Dzimšanas dienas dāvana pārtop biznesā
SIA "Platte" īpašnieki Roberts Herberts un Raimonds Ūdris.
Foto: Kārlis Komarovskis
Konkursa "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva" kategorijā "Ražotājs" pieteiktā uzņēmuma "Platte" īpašnieki Roberts Herberts un Raimonds Ūdris no koka rada bērnu spēļu virtuvītes "Midmini" un korpusa mēbeles, izpilda individuālus pasūtījumus.
Uzņēmums ieguvis programmas LEADER finansējumu, lai paplašinātu ražošanu, iegādātos pamatlīdzekļus, radītu jaunas darba vietas un jaunu dizainu IKEA mēbeļu ilgākai kalpošanai. Pašlaik te algo četrus darbiniekus.

„Koka spēļu virtuvītes ir ūdens drošas, tur var griezt īstus tomātus. Dienā spējam uztaisīt četras piecas. Tās lielākoties sūtām uz ASV. Ideja radās tāpēc, ka manai meitai Zojai bija dzimšanas diena un sieva ierosināja kaut ko izdomāt. Pašlaik virtuvītēm ir 28 versijas,” stāsta R.Herberts.

Tā kā iegūta Eiropas nauda, plānots kas unikāls. „Ejam uz to, ka pie mums būs fasādes jebkurai IKEA mēbelei. Ja jums ir IKEA virtuve un tā nolietojas, jūs iedodat virtuves rasējumu, un mēs izveidojam jaunu, unikālu fasāžu un krāsu kombināciju,” stāsta uzņēmējs.

„Mūsu ikdienā nav rutīnas, jo darbiniekiem visu laiku ļaujam apgūt jaunas lietas. Kolektīvs ir mūsu zelta atslēga. Ja pie tā nestrādāsim, nebūsim veiksmīgi. Uzņēmumā ir laba sinerģija: ir labas telpas, labi startējām Kuldīgas biznesa inkubatorā, apgrozījums šogad pieauga par 500%. Klienti ļoti novērtē kvalitāti,” Plattes veiksmes stāstu raksturo R.Herberts.

„Koks ir sirdslieta kopš bērnības, bet mana izglītība ar to nav saistīta. Darba sludinājumā mūsu obligātā prasība bija tāda, lai cilvēkam galdniecībā nebūtu pieredzes. Mums ir citādāka domāšana, un klasiskās galdniecības šeit nav,” atzīst īpašnieks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.