Aizvērt

Klientu prasīgums neļauj atslābt

2019. gada 2. decembrī, 00:00
Raksta autors: Iveta Grīniņa
Klientu prasīgums neļauj atslābt
Manikīre Kristīne Kromane esot viena no laimīgajiem, kuriem darbs ir arī vaļasprieks.
Foto: Iveta Grīniņa
Konkursa "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva" kategorijā "Skaistumkopšana", kas konkursā iekļauta pirmo reizi, pieteikta manikīre Kristīne Kromane. Viņas kabinets ir Kuldīgā, Smilšu ielā 24. Par nominēšanu viņa saka – sākumā domājusi, ka tas ir joks.
„Esmu tajā superekskluzīvajā cilvēku kategorijā, kurā darbs ir reizē vaļasprieks un sirdslieta. Pamatnodarbošanās man ir manikīre, bet klientes vēlas arī citus pakalpojumus, piemēram, skropstu pieaudzēšanu. Es mīlu vienatni, un klienti mīl individuālu pieeju, lai gan ar mani vienmēr ir kolēģis – sunītis Guči.

Par klienšu trūkumu nevaru sūdzēties. Vienam cilvēkam rēķinu stundu laika. Līgavas, protams, ir īpašs gadījums. Manas klientes ir aizņemtas – viņām ir tikai pusdienas pārtraukums vai stundiņa pēc darba laika. Cenšos pielāgoties viņu vajadzībām. Jāstrādā ātri, kvalitatīvi. Klienti ir prasīgi, un man tas patīk – tas neļauj atslābt. Bet viņi ir vislabākie – mani lutina un saka: „Es tev atnesu maizīti. Apēd, un tad strādāsim!” Jo pulkstenis ir pusdeviņi vakarā. Šodien pēdējā kliente būs pēc astoņiem vakarā.”


KOMPĀNIJAS PĒC

„Sākums bija skropstu pieaudzēšanas kursi, ko kompānijas pēc beidzu kopā ar trim citām meitenēm. Sanācis tā, ka no visām strādāju vienīgā. Domāju, ka nespēšu būt tik ciešā kontaktā ar cilvēkiem. Klientu loks auga, un reiz, kad sestdienā deviņos no rīta piezvanīja sieviete, sakot „Man vajag skropstas,” sapratu, ka vilciens sācis kustēties un ātrums pieaug – vajag meklēt telpas. Sāku nepilnos piecos kvadrātmetros ar pavisam mazu galdiņu. Manikīru apguvu pēc tam. Protams, ir milzīgs ģimenes atbalsts. Pamazām, arī ņemot kredītu, viss sagādāts. Šeit esmu ceturto gadu.”


JAUNI MĒRĶI

„Kad mērķis sasniegts, tiek izvirzīts nākamais. Man ir doma par savu skolu un meistarklasēm. Esmu apmācījusi daudzus kolēģus, praksē nāk Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma meitenes. Ar kolēģēm, kuras pie manis mācījušās un veiksmīgi strādā, vēl aizvien sazvanos, neliedzu padomu. Meistarklasēs vieglāk cilvēkiem ar priekšzināšanām, bet, tā kā man ir pedagoģes izglītība, varu strādāt ar jebkuru auditoriju. Konkurence veicina attīstību – esmu par veselīgu konkurenci.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.