Aizvērt

Lauž stereotipu par mālu

2019. gada 28. novembrī, 00:00
Raksta autors: Kristīne Duļbinska
Lauž stereotipu par mālu
Komisija kopā ar Kristīni Šimpermani (otro no kreisās).
Foto: Kristīne Duļbinska
Kuldīgas uzņēmuma "Kaisme dizains" īpašniece Kristīne Šimpermane konkursā "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva"pieteikta kategorijā "Amatnieks". Rotas viņa sākusi darināt pirms pusotra gada.
Māksliniece strādā ar melno un balto mālu. „Sāku ar porcelānu, bet māls man tāds mīļāks. No tā rotas gatavo reti. Māls nav smalko lietiņu materiāls, tāpēc daudziem tas liekas interesanti.” Tādējādi viņa mēģina lauzt stereotipu par mālu kā smagnēju materiālu. „Patiesībā tas ir brīnišķīgs, neesmu izsmēlusi visas tā iespējas,” atzīst meistare.

„Man likās svarīgi izmantot to, kas pieejams, un visas savas prasmes – protu fotografēt, rakstīt un arī pārdot. Mana mērķa grupa ir sievietes, latvietes, lai kur viņas dzīvo, tās, kas šīs rotas dāvina sev. Sievietes, kurām ir sentiments pret Latviju, mīlestība pret dabu,” stāsta K.Šimpermane. Auskari esot impulsa pirkums. Daudz sieviešu tos nēsā, un viņām to vajag daudz.

Māksliniece kliedē bažas par māla auskaru trauslumu un teic, ka ausīs jau nesaplīsīs, – tie saplīsīs tad, ja pret tiem izturēsies nevērīgi, piemēram, iemetīs somiņā bez kastītes. Viens auskaru pāris top apmēram mēnesi. Ceplī to liek pat divreiz – kopumā ceplī vien auskari pavada diennakti. Uz māla meistare reizēm liek pat īstus ziedus no sava dārza.

K.Šimpermane strādā mājās – darbnīcā vienatnē. Māksliniece atzīst – nekad nav ilgojusies pēc komandas darba. Rotas lielākoties tiek pārdotas tirdziņos, jo patīkot satikšanās un sarunas ar klientiem, taču uzņēmumam ir arī mājaslapa www.kaisme.com ar internetveikalu. K.Šimpermane jau gadu darbojas LIAA Kuldīgas biznesa inkubatora paspārnē un ir pateicīga par atbalstu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.