Aizvērt

Daudz jaunu ieceru nākotnei

2019. gada 27. novembrī, 00:00
Raksta autors: Kristīne Duļbinska
Daudz jaunu ieceru nākotnei
Konkursa komisija Laidu pagasta "Zemturu" saimniecībā uzklausa Kristīni Kristovsku.
Foto: Kristīne Duļbinska
Konkursa "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva"kategorijā "Tūrisma uzņēmējs" izvirzītās Laidu pagasta zemnieku saimniecības "Zemturi" īpašniece Kristīne Kristovska stāsta, ka tūrisms ir tikai viena no nozarēm – otrs bizness ir šķirnes trušu audzēšana. Abas viena otru papildinot.
Zemturos, ko no Kuldīgas šķir aptuveni pusstundas brauciens ar auto, izveidojies tāds kā neliels ciematiņš – katrs savā mājā, bet vienkopus šeit dzīvo četras ģimenes trīs paaudzēs. Ideja par tūrismu radusies pēc draugu un radu iedrošinājuma – ciemiņi priecājušies, cik šeit skaisti, un saimnieki sasparojušies atvērt savu sētu arī viesiem.

„Dzīvnieki man bijuši vienmēr, patīk kopš mazotnes,” stāsta K.Kristovska. Bez trušiem Zemturos mīt krāšņi fazāni, murkšķu pāris, eksotiskais degunlācītis Čaplins un daudzi citi dzīvnieki un putni. Saimniecībā iekārtotas divas pastaigu takas, var apskatīt trīs dižkokus, izbaudīt pirts priekus, peldi dīķī vai makšķerēšanu. Virs pirts iekārtota siena viesnīca, kas pilsētniekiem šķiet ļoti eksotiska.

Viesu grupas te var pacienāt ar zupu un saldo ēdienu ambroziju, ar saimnieces mammas gatavotajām Agates končām un Smeķīgajiem ķiļķēniem, ko var iegādāties arī Kuldīgas labumu veikaliņā. Ciemos braucot gan ģimenes ar bērniem, gan tūristu grupas. Saimniece novērojusi: ja Kuldīgā notiek kāds lielāks pasākums, arī šeit apmeklētāju būs vairāk.

Ziemā gan visi zvēriņi atpūšas, bet jau pavasarī Zemturos atkal gaidīs viesus. Saimniece stāsta, ka ieceru ir daudz, bet tās pagaidām neatklāj. Interesentiem atliek vien gaidīt pavasari un braukt ciemos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.