Aizvērt

Lai viesi vēlētos atgriezties

2019. gada 26. novembrī, 00:00
Raksta autors: Iveta Grīniņa
Lai viesi vēlētos atgriezties
Kuldīgas viesnīcas un restorāna "Jēkaba sēta" vadītāja Jolanta Lange un uzņēmuma Rota IG vadītāja Ingrīda Garoza gandarītas, ka viesu katru gadu kļūst vairāk.
Foto: Iveta Grīniņa
Uzņēmums "Rota IG", kas saimnieko viesnīcā un restorānā "Jēkaba sēta", konkursā "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva" izvirzīts kategorijā "Tūrisma uzņēmējs".
Uzņēmumam jau pieci gadi, un tas pamazām attīstījies, piedāvājot aizvien jaunus pakalpojumus, iegūstot uzticīgus klientus un savu vietu nozarē.


IECIENĪJUŠI VĀCU TŪRISTI

Īpašniece Ingrīda Garoza skaidro, ka viesnīcas un restorāna apmeklētāju skaits katru gadu ir audzis: „Sākumā viesnīcas noslodze gadā bija 30%, tagad jau 40%. Izveidojusies sadarbība ar ārzemju tūrisma firmām. Mūs iecienījuši vācu ceļotāji. Viens no sadarbības partneriem ved pie mums nelielas tūristu grupas, kas tālāk brauc ar divriteņiem. Mums ir neliels SPA, kurā ir divas pirtis un aukstais baseins. Šogad sākām piedāvāt masāžas.”

Turpina viesnīcas un restorāna vadītāja Jolanta Lange: „Ja viesis vēlas masāžu, sazināmies ar masieri. Telpu pietrūkst, sevišķi vasarā, tāpēc viesnīcas numuriņi ir visās kompleksa ēkās. 21 numurā spējam izmitināt 45 viesus. Vērtēsim, vai masāža būs pieprasīta, un lemsim, vai iekārtot īpašu telpu. Interese par šo pakalpojumu ir. Vasarā ir daudz riteņbraucēju, kuri labprāt izmanto SPA.”

I.Garoza piebilst: „Ārpus tūrisma sezonas popularitāti svētdienās ieguvis mūsu brančs (vēlās brokastis – aut.). I.Lange: „Tas notiek reizi mēnesī divos laikos – no 12.00 līdz 15.00 un no 15.00 līdz 18.00. Vasarās brančus nerīkojam, jo restorānu izmanto viesi.”


IZAICINĀJUMS – PERSONĀLS

I.Garoza atzīst: „Daļa darbinieku strādā ilgstoši, un pamats ir. Bet citās darbavietās mainība liela, tāpēc šis jautājums visu laiku ir dienas kārtībā. Nesezonā strādā 11 cilvēku, sezonā – 16.”

Uzņēmums piedalās pašvaldības nodarbinātības programmā, kas vasarā dod iespēju katru mēnesi strādāt diviem jauniešiem. Te praksi var iziet arī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma topošie pavāri un viesmīļi. I.Garoza secina: „Jaunieši ir dažādi. Uzreiz var just, kuram šis darbs ir sirdslieta. Vairāki mūsu darbinieki nākuši no šīs skolas.”


PIECU MĒNEŠU SEZONA

I.Garoza skaidro: „Tūrisma bizness ir sezonāls. Mūsu sezona ilgst apmēram piecus mēnešus. Pēdējos gados viesnīcas apmeklētība augusi arī pārējā laikā. Nesezonā viesnīcu vairāk izmanto tie, kuri atbrauc darba darīšanās, komandējumā. Uzņēmumi pie mums rīko seminārus un atpūtas pasākumus.”

I.Lange papildina: „Varam piedāvāt pilnu pakalpojumu spektru: banketa zāli, SPA, nakšņošanu, ēdināšanu. Ja ir vēlme apskatīt Kuldīgu, sazvanām gidu. Iznomājam divriteņus. Mūsu pluss ir vieta pašā centrā – tā ļoti ietekmē izvēli.” I.Garoza jūtas gandarīta: „Cenšamies, lai viesiem Kuldīga iepatiktos, lai viņi gribētu atbraukt vēlreiz. Un daudzi pie mums ir atgriezušies.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.