Aizvērt

Cauri krīzei uz attīstību

2019. gada 25. novembrī, 00:00
Raksta autors: Iveta Grīniņa
Cauri krīzei uz attīstību
Uzņēmuma "IMG Projekti" īpašnieks Mārcis Ivanovskis un darbiniece Nora Bērtulsone.
Foto: Iveta Grīniņa
Konkursa "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva" kategorijā "Pakalpojums" izvirzīts uzņēmums "IMG Projekti", kas izgatavo, piegādā un montē logus, durvis, vārtus, iebūvējamās mēbeles, bīdāmās sistēmas, moduļu virtuves un žalūzijas.
APKALPO VISU KURZEMI

„Uzņēmums pastāv 12 gadus, bet trīs četrus pirms tam ar logiem jau nodarbojos,” saka īpašnieks Mārcis Ivanovskis un atceras pirmsākumu. „Tas bija ar uzrāvienu, bet tad pienāca 2008. gada krīze. Vienubrīd likās, ka 8. klasē man bija vairāk naudas nekā tad. Jau sāku meklēt, ko citu darīt, bet pārziemoju. Tik bēdīgi turpmāk vairs nav bijis.

Logi un durvis ir primārais pakalpojums, vēl piegādājam paceļamos vārtus un žalūzijas. Ieskaitot grāmatvedi, esam seši darbinieki. Vairāk vai mazāk darbalauks ir Kurzeme. Uz citiem novadiem ik pa laikam aizbraucam, bet transporta izmaksas klientam visu sadārdzina. Kuldīgā mums ir divi biroji: Mucenieku ielā un veikalā Elvi. Kādreiz bija arī Saldū, Talsos, Ogrē, Ķekavā… Visi likvidēti montāžas speciālistu trūkuma dēļ. Mūsu darbinieki ir celtnieki, kuri ar to nodarbojas ikdienā, bet strādā citur, – mēs viņus iesaistām, kad nepieciešams. Tas ir fiziski smags darbs, taču kadru mainība nav liela. Pa šiem gadiem nomainījušies trīs cilvēki.”

Mārcis procesu pārzina līdz niansēm. Kā citādi varētu novērtēt padarītā kvalitāti? Arī šajā jomā jūtama sezonalitāte. „Salā strādāt nevar. Darām visu, kas nepieciešams, iemontējot logu vai durvis, arī apdari. Protams, nebūs tā, ka nosiltināsim visu sienu. To atstājam citiem,” skaidro M.Ivanovskis.


AR POĻIEM UN LIETUVIEŠIEM

Uzņēmuma partneri ir Polijā: „Sākumā deklarējām, ka atbalstīsim vietējos ražotājus, taču dzīve visu nolika savās vietās. Tagad sadarbojamies ar lielu rūpnīcu Polijā, kas nodrošina kvalitāti un ir gatava piegādāt pat vienu logu, ja vajag. Tur saražo 800 logu dienā. Bet žalūzijas ņemam no lietuviešiem.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.