Aizvērt

Vienīgā profesija

2019. gada 14. novembrī, 00:00
Raksta autors: Lāsma Reimane
Vienīgā profesija
Friziere Anda Barkāne pašlaik strādā frizētavā "Sorem".
Foto: Lāsma Reimane
„Paldies klientiem, kas mani izvirzījuši!” saka Kuldīgas friziere Anda Barkāne – viņa pieteikta konkursa "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva" kategorijā "Skaistumkopšana".
Viņa strādā jau kopš 1985. gada. „Šī ir mana vienīgā profesija, turklāt nebiju domājusi, ka kļūšu par frizieri, bet draudzene aizvilka. Negāja viegli – to arī meistare atzina, ka par mani bijušas lielas bažas. Pēc skolas aizsūtīja zvērīgā praksē uz Jūrmalu. Tur vajadzēja strādāt daudz, un trīs mēnešos mūs pamatīgi izdresēja. Tie bija padomju laiki, kad Jūrmala bija pilna ar cilvēkiem un jāstrādā uz ātrumu.

Pirmā darbavieta padomju laikos bija frizētava Metropolē, un tad cilvēki gaidīja dzīvajā rindā. Pēc tam 12 gadus strādāju skaistumkopšanas salonā Madara. Tad Tavā frizētavā. Pienāca laiks pastrādāt nedaudz lēnāk, tāpēc tagad esmu frizētavā Sorem.

Klienti te jūtoties kā mājās. Te ir mierīgi, jo strādājam divatā. Klienti ir brīnišķīgi, jo viņi man ir paši galvenie. Šajā profesijā visvairāk patīk tas, ka satieku cilvēkus. Laikam nekad nevarētu būt grāmatvede. Strādāju visu dienu, bet man ir enerģija, ko saņemu no cilvēkiem. Man tā komunikācija patīk.

Visvairāk man patīk matus krāsot. Visnervozākā ir ilgviļņu likšana. Esmu diezgan konservatīva – diezgan grūti izspiest zaļas, zilas vai rozā šķipsnas. Ja to vēlas jaunietis, tad viss kārtībā, bet, ja kundze gados, tad man to izdarīt ir grūti. Protams, ir tādi cilvēki, kuriem tas piestāv. Es labprātāk daru ikdienas lietas un frizūras līgavām neuzņemos.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.