Aizvērt

Tālāk cīnīsies četras pilsētas

2021. gada 8. jūlijā, 18:40
Raksta autors: Kurzemnieks
Tālāk cīnīsies četras pilsētas
Foto: Inese Slūka
Kuldīga kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 nosaukuma pretendente otrajai izvērtēšanas kārtai nav izvirzīta.
Sacensību turpinās Daugavpils, Jūrmala, Liepāja un Valmiera – tā 8. jūlijā tiešsaistē medijiem paziņoja starptautiskā žūrija.

Šonedēļ attālināti notika priekšatlases prezentācijas, kurās pilsētas iepazīstināja žūriju ar savu pieteikumu un programmu. Kuldīgas pieteikums Mājas straumes bija veltīts upju ekosistēmu labbūtības veicināšanai Kuldīgā, Kurzemē un Eiropā un harmoniskai sabiedrības klātbūtnei tajā. Mājas straumju koncepcijas realizēšanas stūrakmens – iedzīvotāju iesaiste un kopienu veidošana pilsētas attīstībai un ilgtspējai.

Žūrijā darbojās Eiropas Parlamenta, Eiropas Savienības Padomes, Eiropas Komisijas un Eiropas Reģionu komitejas izraudzīti eksperti, kā arī divi nacionālie: Diāna Čivle un Ģirts Majors. Žūrijas priekšsēde ir starptautisku kultūras projektu eksperte ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi, Somijas simtgades programmas vadītāja Suvi Innile.

Pašvaldību pieteikumus 11ekspertu komisija izvērtēja šādās kritēriju kopās: ieguldījums ilgtermiņa stratēģijā, Eiropas dimensija, kultūras un mākslas saturs, izpildes spēja, sabiedrības iesaiste un pārvaldība. Konkursā piedalījās deviņas Latvijas pilsētas – vēl arī Cēsis, Jēkabpils un Ogre.

Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukums tiek piešķirts kopš 1985. gada. To ikgadēji saņem ne vairāk kā viena pilsēta katrā no divām ES valstīm, un 2027. gadā tās būs Latvija un Portugāle. Abas pretendēs arī uz Melinas Merkuri vārdā nosaukto naudas balvu – 1,5 miljoniem eiro.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.