Aizvērt

NATO ir šeit, lai aizstāvētu

2022. gada 22. martā, 10:55
Raksta autors: Kristīne Āboliņa
NATO ir šeit, lai aizstāvētu
Kanādas bruņoto spēku pārstāvniecības Latvijā komandiera vietnieks pulkvežleitnants Džeremijs Gavro Kuldīgas novada domē stāsta, kāpēc militārās mācības kopā ar Zemessardzi ir svarīgas. Viņam blakus sēž leitnante komandiere Temija Odeta.
Foto: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš
„Ukrainā notiekošo pasaule uztver nopietni. Tāpēc Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Rumānijā un Ungārijā Krievijas vadītāja Putina darbību dēļ tiks izvietoti vēl lielāki NATO spēki,” informē Kanādas bruņoto spēku pārstāvniecības Latvijā komandiera vietnieks Džeremijs Gavro.
„NATO uzskata, ka mums Krievijai jāparāda alianses spēks,” sacīja Dž.Gavro un piebilda, ka, iespējams, NATO samitā tiks paziņots par lielāku militāro spēku ierašanos Eiropā, lai aizstāvētu tās austrumu robežu.
Piektdien Kuldīgā militārās mācības notika tiem Kanādas karavīriem, kuri dienē NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā. Tā šeit īsteno atturēšanas politiku un stiprina alianses aizsardzību. Sabiedroto spēku un Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljona pārstāvji tikās ar novada domes priekšsēdi Ingu Bērziņu, lai pastāstītu par mācību nozīmību un informētu, kā kaujas grupa pilnveido savas vadības spējas un plānošanu.
Dž.Gavro skaidro, ka vizītei ir divi mērķi – militārās mācības un tikšanās ar domes vadību un iedzīvotājiem: „Trenējam pārvietošanos no Rīgas uz citām vietām. Savu sakaru sistēmu pārvietojam, nodibinām sakarus un tad atgriežamies. Šādas mācības notiek ik pēc pāris mēnešiem, lai vajadzības gadījumā spētu to paveikt. Viens no mērķiem bija runāt par NATO un Ka- nādu, kā arī iedzīvotājiem apliecināt, ka NATO spēki šeit ir tāpēc, lai aizstāvētu
Latviju, Baltiju un visu Eiropu. Tie ir galvenie iemesli.” Jautāts, kāpēc mācības notiek tieši Kuldīgā, Dž.Gavro pasmaida, ka tas ir pilsētas skaistuma dēļ, un skaidro, ka Kanādas bruņotajiem spēkiem izveidojusies cieša sadarbība ar Zemessardzes 4. Kurzemes brigādi: „Militārās mācības vienmēr rīkojam kopā ar mūsu brāļiem un māsām no Zemessardzes.
Iepriekš tās notika Saldū. Reizēm vietu mainām. Šodien strādājam kopā ar zemessargiem Kuldīgā.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.