Aizvērt

Kuldīdznieki – ukraiņiem

2022. gada 28. februārī, 20:26
Raksta autors: Alberts Dinters
Kuldīdznieki – ukraiņiem
Kuldīgas koordinatore Guna Voitko pie pirmajiem ziedojumiem, kas ar brīvprātīgo un draugu palīdzību savākta un sašķirota dienas laikā un tālāk dosies Latvijas kopīgajā kravā.
Foto: Alberts Dinters
Pārtika, drēbes bērniem un pieaugušajiem, higiēnas preces un rotaļlietas – ceļu uz Ukrainu sāk pirmā humānās palīdzības krava no Kuldīgas.
Valsts pārvalde un biedrības palīdzību koordinē brīvprātīgo kustība “Viegli palīdzēt” kopā ar valsts pārvaldi, Latvijas Skautu un gaidu centrālo organizāciju, Latvijas Platformu attīstības sadarbībai, “Labdarības lapu”, “Palīdzesim.lv”, Latvijas Samariešu apvienību, “Paēdušai Latvijai”, “Gribu palīdzēt bēgļiem” u.c. organizē humānās palīdzības kravu piegādi Ukrainas iedzīvotājiem. Vairāk: www.vieglipalidzet.lv.


Guna Voitko par iespēju vākt ziedojumus uzzinājusi sestdienas vakarā, pārskatot feisbuku. Viņu pārsteidzis tas, ka starp minētajām vietām nav Kuldīgas, aizrakstījusi biedrībai “Labdarības lapa”, un vēlā vakarā viņa apstiprināta par koordinatori Kuldīgā. Svētdienas rīts sācies karsti, jo cilvēki zvanījuši, rakstījuši, ka var ziedot dažādas mantas. Daudzi vienkārši atveduši uz Ventspils ielu 106. „Sievietes no auto nesa maisiņus un raudāja,” stāsta Guna. „Atbrauca ģimene ar puisīti, kuram padusēs rotaļu lācēni. Zēnam trīs gadiņi, mamma mājās situāciju pārrunājusi, un dēls pateicis, ka mīļākos lācīšus grib atdot Ukrainas bērniem.”

Visi sūtījumi no dažādām Latvijas pilsētām tiek likti vienā kravā un centralizēti tiks nogādāti Ukrainā. To nodrošina valsts. G.Voitko cilvēkus mierina, ka viss nonāks pie adresātiem par spīti jau izskanējušajai ziņai, ka pie robežas neesot, kas savāc un nodod tālāk. Pašlaik tie, kuri vēlas ko dot ukraiņiem, lūgti pāris dienu iepauzēt, jo tiek apkopotas ziņas par nepieciešamāko. Vairāk: www.labdarībaslapa.lv vai šīs biedrības feisbuka profilā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.