Aizvērt

Veikali izņem Krievijas un Baltkrievijas preces

2022. gada 27. februārī, 15:37
Raksta autors: Inta Jansone
Veikali izņem Krievijas un Baltkrievijas preces
Foto: Laila Liepiņa
Solidarizējoties ar Ukrainas iedzīvotājiem un iestājoties pret Krievijas militāro agresiju, veikalu tīkli “Rimi Baltic”, “Maxima Latvija” un “Elvi” nolēmuši pārtraukt Krievijā un Baltkrievijā ražotu preču tirdzniecību.
Viens procents

Kaut gan Krievijas preču daudzums "Rimi" nepārsniedzot 1% no kopējā sortimenta, teju 300 veikalos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā šīs preces no piedāvājuma tiek izņemtas, tiks pārtraukts arī to imports no starptautiskajiem izplatītājiem.


Kuldīgas "Rimi" tukšs ir arī tēju plaukts.


Piedāvājumā vairs nav Krievijā ražotās zobu pastas "Splat". 


Var arī vietējie

Arī "Maxima Latvija" apturējusi Krievijas un Baltkrievijas preču iepirkumu un izņem tās no sortimenta. Veikala līdzšinējā pieredze ar kovidu liecinot, ka vajadzības gadījumā pilnvērtīgu preču klāstu spēj nodrošināt Latvijas ražotāji.


Kuldīgas veikalā "Maxima" preces tika izņemtas sestdien, starp tām arī autiņbiksītes "Huggies", kas ar šādu zīmolu top Krievijā.


Novērojām, ka tukšs bija arī plaukts, kurā atradās Ukrainā ražotā majonēze "Ļubim domašņij". Iespējams, ka cilvēki, to iegādājoties, cer atbalstīt Ukrainu.


Jaunus nepasūtīs

Veikalu tīkls "Elvi", paužot atbalstu ukraiņu tautai un ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju, pārtrauc iepirkt šajā valstī ražoto. Lai nevairotu pārtikas atkritumus, veikalos esošie produkti tiks iztirgoti, bet jaunu iepirkumu nebūs. 


No Krievijas vairs netiks iepirktas nūdeles ar zīmolu "Rolton".


No Baltkrievijas "Elvi" vairs neiegādāsies siļķes.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.