Aizvērt

Zemessardzes gatavības pārbaude

2022. gada 25. februārī, 20:37
Zemessardzes gatavības pārbaude
Līdz 27. februārim Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes teritorijā notiek kaujas gatavības pārbaudes mācības, trenējot vienību reaģēšanas spēju. Pa ceļiem pārvietojas militārais transports un karavīri formastērpos.
Mācīsies arī apdzīvotās vietās

Vēl nedēļas nogalē notiks iepriekš plānotās mācības Liepājas Karostā (44. kājnieku bataljonam) un Jelgavas novada Līvbērzes pagastā (52. kaujas atbalsta bataljonam). To mērķis ir kaujas spēju pilnveide. 26. februārī Karostā 44. bataljons trenēs taktiskās iemaņas kaujai apdzīvotā vietā realitātei pietuvinātos apstākļos. Šādas darbības ir komplekss uzdevums, un tam vajag ne tikai speciālas zināšanas un iemaņas, bet arī augstu individuālo sagatavotību un kolektīvo sadarbību. 26. un 27. februārī Līvbērzes pagastā 52. bataljons trenēs lauka kaujas iemaņas, aizsardzības pozīciju izveidi, uzlabos prasmes izdzīvot apgrūtinātos apstākļos. Mācības notiek ar pašvaldībām saskaņotās vietās atbilstoši Covid-19 drošības noteikumiem.

Tuvākajās dienās visā brigādes teritorijā pa ceļiem brauks dažāda tipa militārais transports, tajā skaitā sešriteņu kvadricikli “Bombardier MAX 650 XT” un divdaļīgie kāpurķēžu visurgājēji “Bandvagn 206”. Mācību vietās tiks izmantota tikai salūtmunīcija, kas rada troksni, bet neapdraud veselību vai dzīvību. Arī Kuldīgas novada, tāpat kā Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Dienvidkurzemes, Saldus, Talsu, Dobeles un Tukuma novada iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot karavīru vai militārās tehnikas pārvietošanos. NBS atvainojas par iespējamiem īslaicīgiem satiksmes apgrūtinājumiem un aicina ar sapratni izturēties pret mācībām, kas stiprina valsts aizsardzības spējas.

Apgūt, kā sevi aizstāvēt

Zemessardze – tā ir iespēja saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas prasmes, kā krīzē aizsargāt ģimeni un aizstāvēt valsti. Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim no 18 līdz 55 gadiem bez kriminālās sodāmības ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, atbilstošu veselību un fizisko sagatavotību. Jāsazinās pa tālr. 25424404, e-pastā (52bn@mil.lv) vai personīgi ierodoties Jelgavā, Dambja ielā 22. Vairāk: www.zs.mil.lv vai www.esizemessargs.lv.

 

Zemessardzes arhīva foto
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.