Aizvērt

Demokrātija ir grūta!

2022. gada 31. janvārī, 20:24
Demokrātija ir grūta!
Ar saukli "Demokrātija ir grūta!" 1. februārī sākusies ziedojumu vākšanas kampaņa Demokrātijas kvartāla attīstībai Kuldīgā.
Lai gan demokrātija dod vislielāko brīvību katram realizēt savas ieceres un dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi, tomēr vienlaikus tā ir arī grūta, jo savu brīvību jāprot izmantot. Ir jāmāk aizstāvēt savas intereses un jāspēj pieņemt, ka citiem tās ir atšķirīgas un ka vispār tas cits mēdz būt ar ļoti atšķirīgiem uzskatiem un vērtībām. Ir jāmāk sarunāties un meklēt kompromisus. Ir jāvienojas par to, kas ir un kas nav taisnīgi. Ir jādara pašam, un pašam jāuzņemas atbildība. Ir jāspēj uzticēties citiem un domāt ne tikai par savu, bet arī kopīgo labumu. Tāpēc ir nepieciešama vieta, kur šīs prasmes trenēt. Ar šādu mērķi Kuldīgā tiek veidots Demokrātijas kvartāls – vieta, kur piedzīvot demokrātiju un kopt tai nepieciešamās prasmes.

Demokrātijas kvartāla attīstībai noskatīta teritorija Mucenieku ielā 9. Agrāk šeit darbojusies liķiera fabrika, pēc tam pienotava, tad metālcehs. Taču kopš pagājušās vasaras šī vieta tiek izmantota jaunam mērķim – lai ar dažādām aktivitātēm ražotu demokrātiju. Augustā tur notika pirmais Demokrātijas festivāls, kura rīkošanā varēja iesaistīties jebkurš. Arī pēc festivāla tur turpinās darbība, lai līdzīgas aktivitātes varētu notikt visa gada garumā gadu no gada. Vīzija ir tāda, ka šī varētu attīstīties par dzīvīgu vietu, kur būtu telpas biedrībām, nodibinājumiem, sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kultūras un izklaides pasākumiem un daudzām citām demokrātiskām aktivitātēm.

Ar teritorijas īpašnieku noslēgts īpašuma pagaidu lietošanas līgums, kas beigsies marta beigās, kad īpašums atgriezīsies tirgū. Taču Demokrātijas kvartāla veidošanā iesaistītie aktīvisti un organizācijas (nodibinājums Demokrātijas fonds un biedrība Kurzemes NVO centrs) ir apņēmības pilni savākt nepieciešamos līdzekļus (kopumā 150 000 eiro), lai padarītu šo vietu pieejamu sabiedrībai un lai demokrātiju stiprinošas aktivitātes šeit varētu notikt arī turpmāk. Tāpēc tiek organizēta ziedojumu vākšanas kampaņa Demokrātija ir grūta!, kurā tiek cerēts savākt līdzekļus vismaz pirmajai iemaksai īpašuma iegādei.

Jebkurš, kam ir vēlme un kaut mazākā iespēja atbalstīt Demokrātijas kvartāla ieceri, ir aicināts ziedot tā atbalstam. Vairāk informācijas: www.demokratijaskvartals.lv.

Rekvizīti ziedojumam:
Biedrība Kurzemes NVO centrs
Reģ. nr.: 40008038577
Konts: LV57HABA0551000326851
Maksājuma mērķī lūgums norādīt: Ziedojums Demokrātijas kvartālam.
Biedrībai ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, līdz ar to juridiskas personas par ziedojumu var saņemt nodokļu atlaides.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.