Aizvērt

Daudz avāriju sniega dēļ

2022. gada 21. janvārī, 18:02
Raksta autors: Alberts Dinters
Daudz avāriju sniega dēļ
Foto: Alberts Dinters
Vakardienas stiprais vējš un snigšana pamatīgi apgrūtināja braukšanu visā Kurzemē. Vēja nestais sniegs aizputināja brauktuves, slikti braukšanas apstākļi saglabājās arī piektdienas pēcpusdienā.
Kurzemnieks klātienē apsekoja Kuldīgas apkaimes ceļus. Kuldīga-Kabile, Kuldīga-Renda, Kuldīga-Īvande, Kuldīga-Pelči, apbraucamais ceļš. Visos maršrutos arī šodien uz brauktuves krājās sniega sanesumi, ceļa virsma bija bīstami slidena.

Kā ziņo Valsts policija (VP), Kurzemes reģiona pārvaldē reģistrēts 41 ceļu satiksmes negadījums: Liepājas iecirkņa apkalpojamā teritorijā – 17, tostarp divos negadījumos ir cietuši cilvēki. Ventspils iecirknī – 15, Talsu  – 2, Kuldīgas  – 5, Saldus – 2.

Kuldīgas novadā

Ap pustrijiem dienā VP saņēma informāciju, ka Rendas pagastā autoceļā Kuldīga-Talsi notikusi avārija. Automašīna “Ford” saslīdēja un iebrauca grāvī. Cietušo nav. Pāri trijiem dienā kāds cits vadītājs ar automašīnu VW Sūru ielā iebrauca ceļazīmē. Ap to pašu laiku arī Rudbāržos notika avārija, tur vadītājs ar auto “Mercedez-Benz” sakabē ar piekabi iebrauca grāvī. Autoceļā Kuldīga-Aizpute-Līči vadītājs ar “Iveco” autobusu iebrauca grāvī.

Citos Kurzemes novados

Ap pulksten 16.00 VP  saņemta informācija, ka Dienvidkurzemes novada Tadaiķu pagastā ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Noskaidrots, ka vīrietis, vadot transportlīdzekli “Mercedes-Benz Sprinter”, neņemot vērā ceļa un meteoroloģiskos apstākļus, netika galā ar transportlīdzekļa vadību, nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās grāvī. Transportlīdzekļa vadītājs ar ķermeņa sasitumiem tika nogādāts medicīnas iestādē. Par notikušo ir sākts administratīvā pārkāpuma process.

Neilgi pirms pieciem vakarā arī Grobiņas pagastā notika ceļu satiksmes negadījums. Noskaidrots, ka vīrietis, vadot transportlīdzekli “Mercedes-benz Intouro” autoceļā A9 Rīga-Skulte-Liepāja, netika galā ar tā vadību, kā rezultātā nobrauca no brauktuves un apgāzās uz sāniem. Negadījumā cieta transportlīdzekļa vadītājs un divas pasažieres, kuri ar gūtajām traumām tika nogādāti medicīnas iestādē.

Avarē autobusi

Ceturtdienas pievakarē Liepājas šosejā pie Grobiņas no ceļa nobrauca un apgāzās pasažieru autobuss, ceļu satiksmes negadījumā cieta trīs cilvēki. Notikuma vietā ieradās arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un mediķi.

Arī Ventspils novada Tārgales un Užavas, kā arī Dienvidkurzemes novada Vecpils pagastā avarēja pasažieru autobusi. Savukārt Ventspils novada Vārves pagastā avarēja mikroautobuss. Visos notikumos cilvēki no transportlīdzekļiem bija evakuējušies pašu spēkiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.