Aizvērt

Ar savām emocijām, ne preses relīzēm

2021. gada 30. novembrī, 18:50
Ar savām emocijām, ne preses relīzēm
Andis Rozītis, SIA Kurzemes vārds izpilddirektors Liepājā:
Kurzemniekā biju izpilddirektors no 1999. līdz 2004. gadam. Tas laiks palicis atmiņā ļoti skaists un gaišs.

Šajā laikā esmu arī izveidojis vienu rakstu. Braucu uz Rīgu, un redaktore Daiga Bitiniece saka: „Pa ceļam tu man varētu atvest arī kādu rakstu!” Saku – nekādas problēmas. Atnākusi preses relīze no muzeja Rīgā, kur notiek Latvijas balzama alkohola degustācija. Aizbraucu – vestibilā trīs aktieri sēž uz dzer šņabi. Izskatās tik skaisti kā gleznā! Atgriežos Kuldīgā, Daiga saka: „Raksti!” Es ņemos, mokos, pētu to relīzi. Žurnālists Edgars Liepiņš, toreiz redaktores vietnieks, jautā, ko esmu uzrakstījis. Saku: uzrakstīju kaut ko pēc relīzes, bet nav labi. Sāku stāstīt par pasākumu, cilvēkiem, par to, cik skaisti viņi izskatījās. Edgars saka: „Nu, ko tad mokies ar to relīzi? Ņem un raksti pats!” Tas man palicis atmiņā, un tagad visiem saku: vajag runāt ar savām emocijām, skatīties ar savām acīm, nevis ņemt kāda cita atsūtītu tekstu, pēc kura kaut ko samocīti uzrakstīt. Kurzemnieku palasu arī Liepājā, ja kāds eksemplārs nokļuvis Kurzemes Vārda redakcijā. Protams, tad izlasu visu. Pirmā lieta, ko apskatu, ir līdzjūtības. Pāris reižu, ieraugot, kurš aizgājis, bijis tā, ka žoklis atkaras…

Runājot par laikraksta misiju, avīzes ir ļoti dažādas. Ir tādas, kas tiešām kalpo sabiedrības interesēm un ir radošas. Tad tūlīt skaidrs, kāpēc gribētu tādu avīzi pasūtīt. Citas diemžēl ir ierakumu otrajā pusē un pārdevušas sevi pašvaldībai vai ekonomiskiem grupējumiem, kas dienas ritmu novadā grib kontrolēt. Kurzemnieks misiju kalpot sabiedrībai izpilda par visiem 100 procentiem! Maketa vieglums, ko kolēģi tur radījuši, pavisam noteikti atšķiras no citām avīzēm. Kurzemnieku vienmēr esmu uztvēris kā savu avīzi, lai arī strādāju Liepājā.

Atceros, kā veidojām Kurzemnieka mājaslapu. Bija nemitīgas diskusijas, cik bieži un ko tur liksim iekšā vai tik digitālā versija neizēdīs drukāto. Atceros, ka Daiga teica: „Mums jāiet līdzi laikam un jābūt mūsdienīgiem!” Tolaik tādu mājaslapu, kurās publicēts nopietns saturs, bija ļoti maz – Kurzemnieks viens no pirmajiem to izveidoja. Arī lielais portāls Liepājniekiem mums zvanīja, jautāja, ko taisām, ko publicēsim. Edgars Liepiņš bija nobažījies, kā pelnīsim naudu, ja neviens neabonēs – lasīs tikai digitālo versiju. Es teicu: „Sekosim līdzi laikam, turēsim īkšķi uz pulsa.” Bet, palaižot lapu Kurzemnieks.lv, nekas šausmīgs nenotika.

Nākotnē digitālais formāts varbūt tomēr spēs izēst drukāto, tomēr vietējais saturs vienmēr būs pieprasīts. Un joprojām daudzi dod priekšroku drukātai, taustāmai avīzei.

 

Amanda Gustovska

Foto-zurnalisti-amanda-pasreklama andis rozitis

1.attēls - Andis Rozītis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.