Aizvērt

Radošs, atraktīvs un vienu soli priekšā

2021. gada 21. decembrī, 18:37
Raksta autors: Amanda Gustovska
Radošs, atraktīvs un vienu soli priekšā
Evija Hauka, SIA "TVNET" grupa žurnāliste:
– No laika Kurzemniekā man palikušas fantastiskas atmiņas. Strādāju kā korespondente no 2000. līdz kādam 2005. gadam. Kurzemnieks gan tolaik, gan tagad ir viens no spēcīgākajiem un labākajiem reģionālajiem medijiem. Lai gan drukāto avīzi nopirkt nevaru, tās digitālo versiju gan vēl lasu. Redzu, ka Kurzemnieka virtuālā telpa ir veidota ļoti labi, – tā ir pārskatāma, viegli uztverama un saprotama. Ieejot Kurzemnieka portālā, var pilnīgi iegrimt, un tas ir viens no rādītājiem, ka viss notiek, jo ir interesanti. Visvairāk mani interesē tas, ko raksta par vietējiem cilvēkiem, konkrētām personībām.

Laikā, kad tur strādāju, Kurzemnieks vienmēr bija progresīvs, radošs, atraktīvs, foršs un dulls! Vienmēr soli priekšā. Tur bija apvienotas ļoti svarīgas lietas: no vienas puses – profesionalitāte, no otras – varētu teikt, sirsnīga, cilvēciska, draudzīga gaisotne. Vēl atceros, ka ik pa brīdim pavērās redaktores Daigas Bitinieces durvis, un viņa teica: „Meitenes, kas te atkal notiek, ko?” Kurzemniekā esmu apguvusi tādas prasmes, ko lietoju joprojām. Tā man bija pirmā pieredze. Strādājot ar lielāku teksta apjomu, iemācījos atšķirt būtisko no mazāk būtiskā.

No spilgtiem rakstiem atceros traģisku gadījumu kādā pagastā. Tas bija vai nu vēls rudens, vai jau ziema, kad puisis plānās drēbītēs bija apmaldījies mežā un no telefona zvanījis, mēģinājis izsaukt palīdzību, iecirkņa inspektors braucis un meklējis, tomēr nav atradis. Puisis nosala un aizgāja bojā. Mēs plaši to toreiz aprakstījām no dažādiem aspektiem.

Domāju, ka drukātai avīzei nākotne ir, taču, laikam ejot, tas būs ekskluzīvs formāts. Cilvēks avīzi izvēlēsies tāpēc, ka gribēs citādākas sajūtas – gribēs sajust smaržu, to, kā rokās tā čaukst, var atvērt un lasīt. Ja autobusā vai vilcienā lasīsi drukātu avīzi, tad visi tev pievērsīs uzmanību, jo lielākā daļa taču skatīsies telefonos. Bet pasaule mainās, un liela nozīme būs informācijas pieejamībai elektroniskā veidā. Man liels prieks, ka Kurzemniekam ir arī digitālais portāls, kas ir tik foršs un atraktīvs! Novēlu šo radošo dzirksti saglabāt.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.