Aizvērt

Kolēģi kā personības, avīze kā apsveikums

2021. gada 16. novembrī, 11:00
Raksta autors: Amanda Gustovska
Kolēģi kā personības, avīze kā apsveikums
"Kurzemniekā" nostrādāju ap 20 gadiem un beidzu 1994. gadā. Atmiņas palikušas vislabākās. Bija ļoti interesanti strādāt kopā ar tik interesantām personībām. Jo ilgāk strādāju, jo vairāk sapratu, ka daudz ko nezinu. Tikko aizgāju uz Kurzemnieku, likās, ka esmu ļoti gudra, taču dzīve pierādīja, ka tā gluži nav. Nonācu pie atziņas, ka viss, ko daru, trīs reizes jāpārbauda un jāpārprasa, lai rakstu varētu uztaisīt precīzu.

Velta Salmgrieze, pensionāre, dzīvo Rīgā:

- Ir palicis atmiņā raksts par kādu Alsungas zemnieku saimniecību, kuras saimnieks bija ļoti negodīgs – izkrāpis vienai tantei naudu, par ko vēlāk uzcēlis sev māju. Gribēja tanti ielikt pansionātā, tomēr naudu atdeva un to neizdarīja. Viņš teica, ka iesūdzēs mani tiesā par to, ka esmu atklājusi viņa naudas noslēpumu. Teicu: „Lūdzu, varat sūdzēt!” Tad viņš pretī jautāja, kas esmu pēc horoskopa. Kad pateicu, ka Lauva, viņš atbildēja: „Nē, tad gan nesūdzēšu.”

Atceros visvisādus izteicienus. Braucu intervēt lopkopi no Raņķiem – viena sieviete kārtīgi strādāja vēl pensijas vecumā, un viens teica: „Laikam grib nopelnīt sev zārku ar zelta kājām!” Reiz lielā sajūsmā uzrakstīju par kādu puisi un nosaucu viņu par lietaskoku, un viņš šo iesauku dabūjis nēsāt ilgi.

Kurzemnieku lasu vēl šodien un esmu izlasījusi katru numuru. Pirmais, kam pievēršu uzmanību, ir pirmā lappuse, vēl man ļoti piesaista otrajā lappusē žurnālistu redzējumi. Kurzemnieks man patīk viscaur. Nav palicis neviens raksts, ko es neizlasītu. Man patīk, ka saturs ir ļoti vispusīgs. Vietējais laikraksts ir vajadzīgs vienmēr, bet pašreiz varētu būt grūtāks laiks. Domāju, ka digitalizācija drukāto avīzi neizspiedīs. Avīzi var salīdzināt ar apsveikumu: man neko nedod tas, ja kāds apsveic piezvanot, bet, kad pienāk apsveikums, ko varu paturēt rokās un izlasīt, – tas ir kaut kas!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.