Aizvērt

„Jāsastop dažāda pieredze, bet tā ir spēcīga”

2021. gada 14. novembrī, 08:26
Raksta autors: Amanda Gustovska
„Jāsastop dažāda pieredze, bet tā ir spēcīga”
Tagad, kad notiek preses abonēšana nākamajam gadam, uzrunājam bijušos kolēģus, jautājot, kādu viņi atceras darbu redakcijā un kādu saskata drukāto mediju nākotni.
Dace Zvirbule, rakstniece, pašnodarbināta gide Rendā, bijusi laikraksta Zemgales ziņas galvenā redaktore:

Kurzemniekā strādāju no 2011. līdz 2013. gadam. Atmiņā palikuši jaukie kolēģi: Daiga, Inguna, Vija, Aivars, Dina un pārējie.

No tā laika nāk prātā dažādi cilvēcīgi raksti. Spilgti atceros gadījumu, kad pēc smagas saindēšanās ar alkoholu nomira kāda meitene. Man pašai bija smagi par to rakstīt un domāt. Cilvēki cenšas žurnālistu izmantot sev par labu, kamēr viņiem tas ir izdevīgi. Kad raksts pavēršas viņiem par sliktu, tad lamā žurnālistus.

Taču nevaru teikt, ka atmiņā palikušas tikai smagas un skumjas epizodes. Pieredze ir dažāda, bet tā ir ļoti spēcīga. Žurnālistam iznāk saskarties ar dažādām situācijām un cilvēkiem – dzīve nav tikai rožu dārzs. Pilsēta un novads ir mazs, un, rakstot vietējam laikrakstam, secināju, ka cits citu šeit labi pazīst. Cilvēki, kas visu mūžu strādā vietējā avīzē, noteikti daudz spēcīgāk izjūt, kā tas ir – rakstīt par sev pazīstamiem cilvēkiem. Atzīšos, ka Kurzemnieku tagad iznāk palasīt ļoti reti. Kad ieraugu internetā kaut ko par aktuālu tēmu vai pazīstamu cilvēku, tad izlasu. Bet vietējai avīzei ir nākotne un nozīme, jo nacionālās avīzes nekad nerakstīs par cilvēku personīgajiem notikumiem tā, kā Kurzemnieks to dara, un tā arī ir reģionālā laikraksta galvenā vērtība. Piemēram, ASV vietējās avīzes publicē, kas ar ko saderinājies, kas precas, šķiras, piedzimst, mirst, – raksta par visām dzīves norisēm.

Digitalizācija jau tagad lielā mērā drukāto versiju ir izēdusi, un avīzei šie ir grūti laiki. Domāju, ka turpmāk būs vēl grūtāk. Uzskatu, ka vietējai avīzei vairāk jāattīsta interneta versija – portāls, kas piesaistītu arī gados jaunākus lasītājus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.