Aizvērt

Ar plašu skatījumu. Dod iespēju jaunajiem

2021. gada 11. novembrī, 11:12
Raksta autors: Amanda Gustovska
Ar plašu skatījumu. Dod iespēju jaunajiem
Tagad, kad notiek preses abonēšana nākamajam gadam, uzrunājam bijušos kolēģus, jautājot, kādu viņi atceras darbu redakcijā un kādu saskata drukāto mediju nākotni.
Krista Papēde, doktorantūras projektu vadītāja Rīgas Tehniskajā universitātē:
Kurzemniekā nostrādāju četras vasaras no 2012. līdz 2016. gadam, saņemot honorārus. Atmiņas no redakcijā pavadītā laika ir tikai pašas labākās. Tur man bija pirmā pamatīga darba pieredze.
Ļoti labi, ka Kurzemnieks dod iespēju un uzticas jauniem cilvēkiem. Neesmu ne pirmā, ne pēdējā jauniete, kas uzņemta kolektīvā. Kolēģus varu raksturot kā pieredzējušus un pretimnākošus. Kurzemniekā man bijis viens no labākajiem kolektīviem, kurā esmu strādājusi, siltas un draudzīgas attiecības ir turpinājušās arī pēc tam, kad tur vairs nedarbojos.
Visspilgtāk atmiņā palicis raksts, kas bija notikums arī pašai redakcijai, – intervija ar grupu Prāta vētra. Vēl atceros rakstu par labas etiķetes piemēriem, uzrunāju speciālisti Aiju Strautmani, kas laipni uzņēma pie sevis mājās Rīgā. Mums bija ļoti laba komunikācija, pašai raksts patika, un intervijas laikā guvu vairākas atziņas. Kurzemniekā arī atklāju jaunu interesi – fotografēšanu, pabeidzu kursus, veidoju fotoreportāžas no Pelčiem un Kuldīgas. Viena no lietām, ko Kurzemniekā esmu iemācījusies, ir nebaidīties zvanīt dažāda rakstura un amatu cilvēkiem un ar viņiem runāt.
Vienmēr esmu uzskatījusi, ka Kuldīgas vide un laikraksts ir ar ļoti plašu redzējumu, un tas avīzē ienes jaunas vēsmas, jaunas personības. Novērtēju, ka ar avīzes starpniecību man bijusi iespēja iepazīties ar Latvijā un starptautiskā mērogā pazīstamiem cilvēkiem. Tā bijusi tikai pozitīva pieredze, kas palīdzējusi tālākajās profesionālajās gaitās.
Kurzemnieku palasu tad, kad esmu Kuldīgā pie vecākiem. Vairāk mani interesē intervijas ar vietējiem cilvēkiem, vietējās politiskās dzīves peripetijas.
Uzskatu, ka Kurzemnieks talantīgi atspoguļo notikumus novadā, arī pašvaldībā.
To es novērtēju un arī no kolēģiem mācījos, ka nav jābaidās rakstīt tieši un nekomplimentējot. Drukātajai avīzei ir tradicionāla nozīme. Kurzemnieks vai jebkura cita reģionālā avīze ir kā sava laika liecība, kurā var ieskatīties notikumos pirms desmit, 20 gadiem. Vietējā avīze labi spēj raksturot vietējo sabiedrību. Ir svarīgi, ka Kurzemnieks raksta arī par tiem, kuri dzīvo pagastos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.