Aizvērt

Virsnieku kauss paliek Kurzemē

2021. gada 29. septembrī, 14:31
Raksta autors: Alberts Dinters
Virsnieku kauss paliek Kurzemē
Foto: Alberts Dinters
Latviešu Virsnieku apvienības ceļojošā kausa izcīņā poligonā Mežaine pirmo vietu un kausu ieguvusi Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štāba komanda Robainā spalva.
Otro vietu izcīnījusi komanda Ventspils Ķempelis no 46. kājnieku bataljona, trešo – 45. kaujas nodrošinājuma bataljona komanda VALIC.

Kurzemes brigāde kopā ar Virsnieku apvienību šo pasākumu organizē piekto reizi, bet Izaicinājums „Mežaine” notika otrreiz. Mērķis ir zemessargiem un karavīriem aicināt komandās potenciālos zemessargus, kuri, sacenšoties 13 kontrolpunktos, varēja iepazīt Zemessardzes uzdevumus un ikdienu. Piedalījās 29 komandas no brigādes štāba un visiem bataljoniem: Liepājas, Kuldīgas, Ventspils, Dobeles un Jelgavas. Komandā bija trīs cilvēki, viens no tiem zemessargs vai profesionālā dienesta karavīrs. Divi pārējie bija tādi cilvēki, kuriem ir interese par Zemessardzi un kuri vēlas iegūt pārliecību, ka arī viņiem dienests būs pa spēkam. Beigās dalībnieki poligonā iestādīja 30 liepu aleju.

„Jau sagaidot Zemessardzes 30. gadadienu, pavasarī Mežainē iestādīti desmit ozoli kā latviešu tautas spēka un sīkstuma simbols,” atklāšanā teica Kurzemes brigādes komandieris, pulkvedis Andris Rieksts. „Lai liepas tagad aug un zaļo brīvai un neatkarīgai Latvijai! Par atbalstu alejas izveidē pateicamies Latviešu virsnieku apvienībai.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.