Aizvērt

Zināmas un nezināmas galvassāpes

2021. gada 18. septembrī, 09:47
Zināmas un nezināmas galvassāpes
Starptautiskajā sāpju mēnesī no 20. līdz 23. septembrim Latvijas Galvassāpju pacientu biedrība rīkos pirmo tiešsaistes migrēnas forumu Zināmās un nezināmās galvassāpes.
Veselības aprūpes speciālisti skaidros, kas ir migrēna, kā to ārstēt un kā tā ietekmē ikdienas paradumus. Tiešsaisti varēs skatīties biedrības Facebook lapā: www.facebook.com/galvai.lv.

Programma

20. septembrī 16.00–17.30 Zināmās un nezināmās galvassāpes. Kādēļ sāp galva, kas ir migrēna, un vai to var ārstēt? 

21. septembrī 16.00–16.45 Migrēnu var ārstēt. Kādas ir ārstēšanas metodes, kas ir medikamentu atkarīgas galvassāpes? 16.45–17.30 Migrēna un hormoni. Kādēļ migrēna trīsreiz biežāk skar sievietes, kā tā attīstās dažādos dzīves posmos, un kā ar to sadzīvot grūtniecības laikā?

22. septembrī 16.00–16.45 Migrēna un uzturs. Ēšanas ieradumu un liekā svara ietekme uz migrēnu, pacientu ideālā ēdienkarte. 16.45–17.30 Migrēna bērniem un pusaudžiem. No kura vecuma migrēna var sākties, kā to ārstēt, un kā palīdzēt bērnam šo saslimšanu pieņemt? 

23. septembrī 16.00–17.00 Sadzīvot, nevis izdzīvot. Kādu finanšu slogu migrēna nes valstij un pacientiem, un kad zāles pret to tiks kompensētas?
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.