Aizvērt

Jātniekam un zirgam Tokijā sudrabs

2021. gada 25. augustā, 18:29
Raksta autors: Daina Tāfelberga
Jātniekam un zirgam Tokijā sudrabs
Foto: Jāņa Bušera arhīva foto
Piektdien Tokijas paraolimpiskajās spēlēs iejādes sacensību pirmajā posmā otro vietu izcīnījis Latvijas sportists Rihards Snikus ar zirgu King of the Dance, par kura veselību tur rūpējas bijušais rendenieks, veterinārārsts Jānis Bušers.
Tādējādi R.Snikus ieguvis gan sudraba medaļu, gan tiesības piedalīties nākamajās sacensībās, kurās startēs astoņi labākie. Trasē viņš devās pirmais un kopā ar zirgu King of the Dance tiesnešu skatījumā nopelnīja 80,179% novērtējumu. Jau startā tika norādīts, ka šis sportiskais duets ir viens no favorītiem. Pavisam sacentās 18 jātnieku. Rihards kvalificēts to sportistu grupā, kuriem ir vissmagākā invaliditāte. Tikai nedaudz augstāku novērtējumu (81,464%) un zeltu ieguva ASV jātniece Roksana Tranele ar Doltonu.

Priecīga par latvieša panākumiem ir visa komanda, kas viņam devusies līdzi. Trenere Darja Tihomirova norādījusi, ka tas ir liels sasniegums: startēt pirmajam un no tiesnešiem saņemt tik augstu novērtējumu. J.Bušers saka: ,,Tagad jātur īkšķi, lai viss izdotos finālā!”

Otrais posms būs 30. augustā. Tam kvalificējušies astoņi labākie. Rihardam ar viņa pārinieku King of the Dance ir labas izredzes paraolimpiskajās spēlēs izcīnīt vēl vienu medaļu.

Vairāk lasiet "Kurzemnieka" 27. augusta numurā!












 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.