Aizvērt

No studentu “kojām” līdz mūsdienīgam un mājīgam hostelim

2021. gada 2. augustā, 12:26
No studentu “kojām” līdz mūsdienīgam un mājīgam hostelim
Reti kurš vairs atceras, kā kādreiz izskatījās bijušās Liepājas Pedagoģiskā institūta studentu kopmītnes Ganību ielā, kurās daudzi Latvijas skolotāji dzīvojuši studiju laikā Liepājā. Kopš 2018. gada, kopš šo ēku nomā pārņēma SIA “O.A.G. projekti”, tā pamazām pārtop par mūsdienīgu hosteli, kur patīkamā atmosfērā vienlīdz labi jūtas gan studenti, gan Liepājā strādājošie uzņēmumu darbinieki no dažādiem Latvijas nostūriem, gan tūristu un sporta komandas, ikviens Liepājas viesis un noguris ceļinieks.
Lai gan Liepu Hosteļa pakalpojumus joprojām daudz izmanto studenti no Liepājas Universitātes un Liepājas mākslas, mūzikas un dizaina vidusskolas (LMMDV), šeit laipni gaidīts ikviens ciemiņš. Tā ir laba iespēja par pieņemamu cenu mācību gada laikā pastāvīgi dzīvot arī skolēniem no apkārtējiem novadiem, kuri izvēlējušies izglītību turpināt kādā no Liepājas vidusskolām. Liepu Hostelis šobrīd var uzņemt 158 viesus, bet pēc renovācijas noslēguma - vairāk nekā 200 nakšņotājus.

Hostelis atrodas blakus Liepājas centram  vien septiņu minūšu gājienā no Rožu laukuma, 300 metrus no Liepājas ezera un 10 minūšu attālumā no jūras. Šī pilsētas naktsmītne saņēmusi zīmi “Gājējam draudzīgs”, kas apliecina, ka tiek respektētas gan kājāmgājēju vajadzības, gan sadarbībā ar velo veikalu un darbnīcu “Libau Bike” tiek piedāvāts nomā pilsētai draudzīgākais transports – velosipēdi, ar kuriem doties tuvākos un tālākos izbraucienos pa Liepājas plašo veloceliņu tīklu.

Studentu dienesta viesnīcas veidols ar katru gadu izmainās, un pakāpeniski tiek remontēts stāvs pēc stāva, jo tas prasa nozīmīgus finanšu ieguldījumus. Piecstāvu ēkai trīs gadu laikā renovēti jau trīs stāvi, un uzlabojumi turpinās visā ēkā. Augustā hosteļa viesiem tiks nodots atjaunotais 5. stāvs, no kura logiem paveras skaists un plašs skats uz Liepājas ezeru. Šobrīd tiek uzlabota un pilnveidota arī viesnīcas drošības sistēma ar novērošanas kamerām katrā stāvā, lai ikviens viesis justos maksimāli ērti un droši.

Hostelis par izdevīgām cenām piedāvā ērtas istabiņas dažādām vēlmēm un prasībām: divvietīgus, četrvietīgus, piecvietīgus, sešvietīgus numuriņus. Ir pat dzīvoklis ar virtuvi, WC un dušas telpu, kura ilgtermiņa nomā komunālie maksājumi iekļauti kopējā cenā. Svarīgi, ka šajā Covid apstākļu laikā viesnīcas administrācija ņem vērā arī viesu vēlmi dzīvot pa vienam, neliekot kopā vienā istabiņā svešus cilvēkus.

Katrā stāvā ir virtuve, koplietošanas WC un dušas telpas. Hosteļa klientiem pieejami veļas mazgāšanas pakalpojumi, mantu glabātuve, bezmaksas autostāvvieta, bezmaksas bezvadu internets, video novērošana un apsardze. Blakus hostelim ir “RIMI” un ātrās ēdināšanas uzņēmums. Hosteļa administrācija ir viesu rīcībā 24/7 ik dienas.
Hostelī ir arī telpas organizētiem pasākumiem: sapulcēm, lekcijām, semināriem, saviesīgiem notikumiem.
Dzīvojot LiepU hostelī, var izbaudīt arī Liepājas daudzveidīgo kultūras piedāvājumu un sporta dzīvi. Hosteļa tuvumā atrodas Liepājas teātris, koncertzāle “Lielais dzintars”, “Liepājas Olimpiskais centrs”, fitnesa centrs, SPA komplekss, Liepājas Ledus halle, Kino Balle, Tenisa korti, daudzveidīgais pilsētas kafejnīcu un restorānu piedāvājums utt.

Gar Hosteli kursē arī sabiedriskais transports, bet Liepājas Lidosta atrodas 8,2 km attālumā.
Ērtu un ātru nokļūšanu jebkurā vietā nodrošina hosteļa sadarbības partneris – Baltic Taxi

”Liepu hostelis” jaunie saimnieki ir apņēmīgi, idejām bagāti un gatavi ņemt vērā katra klienta atsauksmes un ieteikumus. Laipni gaidīti Liepājas studenti, vidusskolēni no visas Kurzemes, strādājošie un pilsētas viesi!

Informācija par cenām un piedāvājumu:
Tel. +371 24243933
e-pasts:hostel.oagprojekti@gmail.com
web lapa: www.liepuhostelis.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.