Aizvērt

Cīņa par krēsliem pašvaldībā sākusies

2021. gada 1. jūnijā, 15:22
Raksta autors: Alberts Dinters
Cīņa par krēsliem pašvaldībā sākusies
Foto: Alberts Dinters
31. maijā sākās iepriekšējā balsošana pašvaldību vēlēšanās, kad iecirkņi bija atvērti no 16.00 līdz 20.00. Nobalsot varēs arī 3. un 4. jūnijā.
"Kurzemnieks" apskatīja iecirkņus Kuldīgā. Tie atrodas Kuldīgas Centra vidusskolā (KCV), Kuldīgas 2. vidusskolā, Latvijas Universitātes filiālē Kalna ielā un V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā. Laikraksts kļuva par liecinieku brīdim, kad KCV vēlēšanu urna tika aizzīmogota. Kā atzina iecirkņa vadītāja Vija Astaševska, viss jau sagatavots laikus. Bija redzams, ka visos iecirkņos, tiklīdz tie tika atvērti, parādījās vēlētāji – urnās  sāka krist pirmās aploksnes ar viņu balsīm.

1. un 2. jūnijā iecirkņi ir slēgti – šajās dienās tiek pārbaudīts, vai pienācīgi strādā elektroniskās sistēmas, kuras šogad lieto vēlētāju pārbaudei, proti, reģistrējot tos tiešsaistē, vēlēšanu komisijas darbinieks ar viedierīci noskenē pases vai personas apliecības svītrkodu vai QR kodu un pārliecinās, ka cilvēks ir iekļauts šīs pašvaldības vēlētāju sarakstā un ka reģistrā vēl nav atzīmes par viņa dalību vēlēšanās. Balsotājs tiek atzīmēts elektroniskajā sarakstā, savukārt iecirkņa komisijas darbinieks ziņas papildus ieraksta papīra sarakstā, kurā balsotājam jāparakstās par vēlēšanu aploksnes un zīmju saņemšanu.

Iepriekšējā balsošana atsāksies ceturtdien un piektdien: 3. jūnijā iecirkņi strādās 9.00 līdz 16.00, 4. jūnijā – no 13.00 līdz 20.00. Vēlēšanu dienā, 5. jūnijā, darba laiks būs no 7.00 līdz 20.00.

Prognozes, kāda šoreiz Latvijā būs vēlētāju aktivitāte, ir atšķirīgas – no minimālas līdz ļoti lielai, bet skaidrs, ka cīņas par krēsliem sākušās. No sarunām ar vēlētājiem, kuri Kuldīgā jau nobalsojuši, bija jaušams, ka balsis atdotas par dažādiem sarakstiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.