Aizvērt

Alsungā skolu apmeklēt drīkst

2021. gada 7. maijā, 11:49
Raksta autors: Alberts Dinters
Alsungā skolu apmeklēt drīkst
Alsunga tomēr nav izkritusi no drošo novadu saraksta, tātad skolēni var doties uz mācību iestādi.
7. maija numurā "Kurzemnieks" ziņoja, ka no 10. līdz 16. maijam Alsungas novads pasludināts par nedrošu un skolēniem jāmācās attālināti. Taču ir ieviesusies kļūda, un informācija Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā apliecina, ka šis novads joprojām ir drošs.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem par faktisko iedzīvotāju skaitu novadā tika aprēķināts, ka Alsungā 14 dienu kumulatīvais rādītājs saslimšanai ar Covid-19 uz 100 000 iedzīvotāju ir 237.

Laikraksts vaicāja Alsungas novada domes priekšsēdei Daigai Kalniņai, kura apstiprināja, ka radusies kļūda. Viņa sazinājusies ar ziņu aģentūru LETA un saņēmusi atbildi, ka kļūda tiks labota.

To, cik saslimušo novadā ir šobrīd, priekšsēde nezināja, jo informācija par konkrētiem cilvēkiem līdz viņai nonāk tikai tad, ja slimība skar domes darbiniekus. Portāla Data.gov.lv informācija 7. maija rītā liecina, ka no pandēmijas sākuma līdz 6. maijam Alsungas novadā konstatēti vien 18 ar Covid-19 saslimušie.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.