Aizvērt

Masveida potēšanai gatavi

2021. gada 30. martā, 13:21
Raksta autors: Alberts Dinters
Masveida potēšanai gatavi
Latvijas vakcinācijas plānā Kuldīgā iezīmēts C līmeņa potēšanas centrs.
Šodien, 30. martā, Vakcinācijas projekta birojs rīkoja attālinātu sanāksmi pašvaldību vadītājiem, kurā informēja par masveida potēšanu.

Kuldīgas novada domes priekšsēde Inga Bērziņa birojam apliecinājusi, ka pašvaldība kopā ar sporta skolas kolektīvu Agra Kimbora un Ivo Solomahina vadībā atbilstošas telpas ir iekārtojusi vieglatlētikas manēžā un tajā brīdī, kad Latvijai tiks piegādāta apjomīgāka vakcīnu krava, ir gatava šo procesu nodrošināt.

Seniorus turpina potēt

Jau tagad Kuldīgas novadā gan ģimenes ārstu praksēs, gan slimnīcas vakcinācijas kabinetā manēžā tiek potēti tie seniori, kas vecāki par 70 gadiem, un personas ar hroniskām slimībām.

Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdis Agris Rozenfelds apliecina, ka saņemtas jaunas devas, tāpēc 30. un 31. martā potēšana turpinās.

Tuvākajās nedēļās Latvijai tiks piegādāts ievērojams daudzums devu – vairāk nekā 236 tūkstoši. Lai process būtu operatīvs un ģeogrāfiski vienmērīgs visā valstī, iedzīvotāji jau tagad aicināti pieteikties vietnē Manavakcīna.lv, pa tālruni 8989 vai pie ģimenes ārsta. Visi tiek reģistrēti vienotā sarakstā.

 
Saslimstība pieaugusi

Kuldīgas novadā pēdējās nedēļās saslimstība ar Covid-19 ir pieaugusi, divās nedēļās skaitam sasniedzot 134. Sazinoties ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), pašvaldība noskaidrojusi, ka kādā uzņēmumā vai iestādē izteikta uzliesmojuma nav – pārsvarā tas saistīts ar pulcēšanos. Lielākoties tā ir privāta saskare neatļautas pulcēšanās vai kāda ārvalstu radinieka viesošanās laikā, sacīja I.Bērziņa.

Lai novērstu infekcijas izplatību, SPKC aicina ikvienu ieturēt distanci no citiem, rūpīgi mazgāt un dezinfincēt rokas, nepulcēties, izvairīties no vietām, kurās atrodas daudz cilvēku. Tāpat, ja ir Covid-19 simptomi, nedrīkst doties uz darbu vai kur citur. Jāsazinās ar ģimenes ārstu, kurš pateiks par turpmāko rīcību.

Ņemot vērā kārtību valstī, pirmsskolas izglītības iestādes aicina vecākus, ja iespējams, bērnus turp nevest. Tāpat situācija tiek uzraudzīta, lai pamanītu, kad kādam bērnam vai darbiniekam parādās saslimšanas pazīmes.

Reizi nedēļā visās novada izglītības iestādēs notiek klātienē strādājošo pedagogu un cita personāla testēšana. Pārbauda arī tos darbiniekus, kuri ierodas sniegt individuālas konsultācijas. Regulāri tiek testēti arī pansionātu darbinieki un klienti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.