Aizvērt

Ārkārtējā situācija Latvijā tiks pagarināta

2021. gada 3. februārī, 11:32
Raksta autors: Alberts Dinters
Ārkārtējā situācija Latvijā tiks pagarināta
Foto: Alberts Dinters
Ārkārtējā situācija Latvijā tiks pagarināta līdz 6. aprīlim, kā arī nolemts mīkstināt tirdzniecības ierobežojumus un ļaut skolas solā atgriezties 1. un 2. klases skolēniem. Tā paredz otrdien krīzes vadības padomes kopsēdē lemtais.
Mācības 1. un 2. klases skolēniem klātienē paredzēts atsākt no 8. februāra, ievērojot drošības komplektu - dezinfekcija, distance, maskas un vēdināšana.

No nākamās nedēļas atsevišķos veikalos varēs iegādāties visas preces un darbosies grāmatnīcas. Pēc ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga vēstītā, valdība otrdien konceptuāli atbalstījusi drošas tirdzniecības konceptu, kas ietver vēl stingrāku drošības prasību ieviešanu. Ja prasības netiks ievērotas, policija varēs veikalu slēgt. Izmaiņas attieksies uz tām tirdzniecības vietām, kuras varēs izpildīt prasību, ka lielākā daļa tirdzniecībā esošo produktu ir pārtika vai higiēnas preces.

Vienlaikus pieņemts lēmums aizliegt ceļošanu uz un no Lielbritānijas, Īrijas un Portugāles, lai ierobežotu jaunā, lipīgākā koronavīrusa izplatību. Tāpat nav ieteicami jebkuri ceļojumi bez īpašas vajadzības. Aprēķināts, ka ap 90% cilvēku Latvijā ierodas pāri sauszemes robežai, tādēļ tiks pastiprināta robežkontrole uz sauszemes robežām, lai novērstu gadījumus, kad cilvēki ierodas no valstīm, no kurām aizliegts ierasties. Konkrētu regulējumu valdība plāno pieņemt 4. februārī.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.