Aizvērt

Mainās sejas vairogu lietošanas kārtība

2021. gada 3. februārī, 11:00
Raksta autors: Alberts Dinters
Mainās sejas vairogu lietošanas kārtība
Foto: Alberts Dinters
Šodien 3. februārī, stājas spēkā prasība, ka turpmāk sejas vairogus drīkst lietot tikai kopā ar medicīnisko vai nemedicīnisko sejas masku.
No šodienas sejas vairogus vairs neklasificē kā mutes un deguna aizsegus, tādēļ vietās, kur noteikta obligāta sejas masku valkāšana, tie jālieto kopā ar sejas masku. Tas attieksies arī uz tirdzniecības jomas darbiniekiem. Un tirdzniecības darbiniekiem būs tiesības neapkalpot arī pircēju, ja tam būs tikai sejas vairogs.

Ministrijas pārstāvji skaidro, ka ir pierādīts, ka gan vienreizlietojamo medicīnisko sejas masku, gan atkārtoti lietojamo nemedicīnisko sejas masku lietošana samazina risku pārnest Covid-19 infekciju no cilvēka uz cilvēku. Savukārt sejas vairogu efektivitāte nav pierādīta, jo mutes un deguna aizsegs, maska cieši pieguļ sejai un neļauj piesārņotajiem elpošanas ceļu pilieniem nonākt apkārtējā vidē, savukārt gar vairoga malām tie nonāk gaisā.

Sejas vairogi aizvien var tikt lietoti, lai pasargātu acu gļotādu vai seju no pieskaršanās ar piesārņotām rokām, bet ne elpošanas ceļu pilienu uztveršanai, tādēļ sejas vairogu var lietot tikai kombinācijā ar sejas masku.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.