Aizvērt

No 30.decembra Latvijā būs komandantstunda

2020. gada 29. decembrī, 20:07
Raksta autors: Alberts Dinters
No 30.decembra Latvijā būs komandantstunda
Foto: Kurzemnieks
Tā nolemts šodienas Ministru kabineta (MK) un Krīzes vadības padomes kopsēdē. No trešdienas, 30.decembra, nākamās četras dienas no 22.00 līdz 5.00 visā Latvijā tiek ieviesta komandantstunda, kad iedzīvotājiem jāpaliek savā dzīvesvietā.
Šajā laikā ārā drīkstēs atrasties tikai cilvēki sava darba vajadzībās. Tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietas drīkstēs strādāt no 6.00 līdz 21.00, lai darbinieki varētu nokļūt no mājām uz darbu un atpakaļ, nepārkāpjot noteikumus. Darba laika ierobežojums attiektos arī uz sabiedriskās ēdināšanas vietām, joprojām ēdienu un dzērienus izsniedzot tikai līdzņemšanai. . Šobrīd nav plānots ierobežot pārvietošanās iespējas dienas laikā.

Darba dienās pārvietošanās ierobežojumi netiks ieviesti

Premjerministrs Krišjānis Kariņš preses konferencē informēja, ka komandantstunda jeb brīvdienu mājsēde tiek ieviesta ar mērķi, lai vēl vairāk samazinātu cilvēku iespējas kontaktēties un mazinātu inficēšanos ar Covid-19.

Vēl MK konceptuāli vienojās līdz 7. februārim pagarināt ārkārtējo situāciju.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks pavēstīja, ka komandantstundas ievērošanas kontrolei pievērsīsies ļoti rūpīgi un policijai palīdzību sniegšot arī vairāki simti Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvju. Ierobežojumu kontrolei pamatā tikšot piesaistīti Zemessardzes spēki. A.Ruks solīja, ka policija katru gadījumu vērtēs atsevišķi un uzreiz necentīsies pārkāpējus sodīt. Ja cilvēks spēs paskaidrot iemeslu, kāpēc atrodas uz ielas, un nebūs devies izklaidēs, tad uzreiz sodīts netikšot.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.