Aizvērt

Skolām stingrāki ierobežojumi

2020. gada 25. novembrī, 12:04
Raksta autors: Elisa Rudzīte
Skolām stingrāki ierobežojumi
No pirmdienas, 30. novembra, stāsies spēkā jauni un stingrāki ierobežojumi izglītībā Covid-19 izplatības mazināšanai. Tā valdība lēma 24. novembrī.
Noteikumi paredz, ka skolām, kuras turpina darbu klātienē, būs jānodrošina trīs kvadrātmetru telpas platība vienai personai.

Savukārt pedagogiem būs pienākums izglītības procesa laikā un ārpus tā lietot mutes un deguna aizsegus, lai mazinātu infekcijas izplatības risku no pedagoga uz bērniem. Ja šādas prasības nevarēs nodrošināt, tad skolai mācības jāorganizē daļēji vai pilnībā attālināti.

Epidemioloģiskās izmeklēšanas dati liecina, ka visbiežāk Covid-19 izplatība skolēnu vidū notiek tādēļ, ka pedagogs ir inficējis bērnus, tomēr arī pedagoga iespējas saslimt trīskāršojas. Izglītības un zinātnes ministrija aicina skolas papildu vēdināt telpas, kurās notiks mācības, kā arī  apsvērt jaunāko klašu bērnu mācībām izmantot citas, lielākās telpas skolā, kuras patlaban nav aizņemtas (jo vecāko klašu skolēnu mācās attālināti).

Šobrīd klātienē var notikt praktiskās mācības dažādos izglītības posmos, profesionālajās skolās, augstskolās, pieaugušo izglītībā, taču valdības veiktie grozījumi paredz, ka šādos gadījumos vienlaicīgi vienā telpā varēs atrasties ne vairāk kā 10 vienas mācību grupas pārstāvji. Šāds ir arī  minimāli pieļaujamais cilvēku skaits, cik šobrīd valstī var pulcēties privāti, sportojot vai veicot citas darbības.

 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.