Aizvērt

Ārkārtējā situācija līdz 6. decembrim

2020. gada 9. novembrī, 13:31
Raksta autors: Jana Sūruma
Ārkārtējā situācija līdz 6. decembrim
Lai apturētu Covid-19 infekcijas izplatību Latvijā, līdz 6. decembrim izsludināta ārkārtējā situācija, paredzot ierobežojumus pasākumu norisē, tirdzniecībā, ēdināšanā, izglītībā un citur.
Publiski pasākumi aizliegti
Šajā laikā nevar notikt publiski pasākumi klātienē (piemēram, teātra izrādes, koncerti), arī izklaides pasākumi un diskotēkas. Slēgtas ir spēļu zāles, bāri, slidotavas, bērnu viesību organizēšanas vietas, izklaides un atrakciju centri, batutu parki, rotaļu laukumi, bērnu pieskatīšanas istabas (tostarp tirdzniecības centros), ūdens izklaides un atrakciju centri, pirtis, SPA.
Joprojām varēs apmeklēt muzejus, izstādes, bibliotēkas un citas kultūrvietas, bet pasākumi tajos nenotiks. Varēs doties uz dabas takām.
Privāti pasākumi atļauti līdz desmit cilvēkiem un ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām. Sapulcēs, gājienos un piketos ārā var pulcēties līdz 50 cilvēkiem. Bērēs var piedalīties vairāk nekā divas mājsaimniecības, taču nepārsniedzot desmit cilvēkus (neieskaitot tos, kuri nodrošina bēru norisi).

Ēdināšana un veikali
Ēdinātāji, izņemot izglītības iestādes un darbavietas, drīkst maltītes izsniegt tikai līdzņemšanai. Ierobežota ir tirdzniecības centru darbība brīvdienās un svētku dienās, taču tur joprojām darbosies pārtikas veikali, aptiekas (tostarp veterinārās), optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, grāmatnīcas, preses tirdzniecības vietas, higiēnas un saimniecības preču veikali, telekomunikācijas preču un pakalpojumu vietas.
Ielu tirdzniecībā un atklātā tirgū jālieto sejas maskas. Telpās ir spēkā iepriekš noteiktais: jālieto maska, jāievēro distance, jādezinficē rokas.

Klātienē tikai mazākie
Mācības klātienē notiek 1.–6. klasē. Strādā pirmsskolas un speciālās izglītības iestādes. Attālināti mācās 7.–12. klase, studenti un pieaugušie profesionālajā pilnveidē un tālākizglītībā, izņemot praktiskās nodarbības. Nenotiek bērnu nometnes, klātienē nav interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības nodarbību (tikai individuāli). Kori, orķestri, ansambļi, deju u.c. tautas mākslas kolektīvi mēģinājumus turpina attālināti vai klātienē tikai individuāli (izņemot tos, kuri dzīvo vienā mājsaimniecībā).

Sacensības nenotiks
Nenotiek sporta sacensības, bet treniņos ārā var pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēku, neskaitot treneri. Ģērbtuves nedrīkst izmantot. Telpās var trenēties tikai individuāli – treneris un viens klients vai arī treneris un cilvēki no vienas mājsaimniecības. Sporta klubi var strādāt līdz 22.00.
Visiem jāpaliek mājās, ja ir saslimšanas simptomi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.