Aizvērt

Aicina vietējos šuvējus

2020. gada 27. oktobrī, 17:23
Raksta autors: Inguna Spuleniece
Aicina vietējos šuvējus
Līdz 30. oktobra 16.00 Kuldīgas novadā strādājošas šuvējas vai šūšanas uzņēmumi, kuri var izgatavot vairākkārt lietojamās higiēniskās sejas maskas, aicināti pieteikties sociālajā dienestā.
Domes priekšsēde Inga Bērziņa mudina pieteikties tos, kuri nedēļā no 2. līdz 8. novembrim būtu gatavi uzšūt ap 100 sejas masku, ko pašvaldība plāno izdalīt vairākām iedzīvotāju grupām. Maskas iecerēts nodot tiem, kam ir maznodrošinātā un trūcīgā statuss, tiem, kuri atrodas patversmēs, saņem aprūpi mājās, saņem dienas aprūpes centra, dienas centra vai krīzes centra pakalpojumus, kā arī 1. un 2. grupas invalīdiem.

Maskas cenai jābūt līdz trim eiro. Pašvaldība maksātu pēc izrakstīta rēķina. Pieteikties sociālajā dienestā pie sociālās palīdzības nodaļas vadītājas Madaras Brūkles pa tālr. 63320213, 27020751 vai e-pastā: madara.brukle@kuldiga.lv. Lūgums arī iesniegt vienu maskas paraugu, lai speciālisti var pārliecināties par kvalitāti.


Atsaucoties uz Pasaules Veselības organizācijas ieteikumiem, Veselības ministrija norāda, ka mutes un sejas aizsegam jābūt:
  • sejai cieši pieguļošam;
  • viegli nomaināmam, ja tas kļuvis mitrs vai netīrs;
  • no tāda materiāla, ko var mazgāt 60ºC, lai iznīcinātu iespējamos mikroorganismus;
  • tādam, kas pietiekami aiztur elpceļu pilienus, tomēr ļauj brīvi elpot;
  • vismaz no trīs atbilstoša materiāla kārtām (kokvilnas, neilona u.tml.) un ar iespēju masku aizlikt aiz ausīm vai sasiet aiz galvas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.