Aizvērt

Sākot ar sestdienu, sejas maskas jālieto plašāk

2020. gada 23. oktobrī, 19:57
Raksta autors: Alberts Dinters
Sākot ar sestdienu, sejas maskas jālieto plašāk
Šodien Ministru kabineta ārkārtas sēdē Covid-19 apkarošanai pieņemti jauni ierobežojumi. Daļa šo noteikumu stāsies spēkā rīt, 24. oktobrī, daļa – pirmdien, 26. oktobrī.
No sestdienas maskas jālieto ne tikai tur, kur cilvēku skaits netiek ierobežots, bet visās sabiedriskajās vietās: gan saimniecisku, gan publisku pakalpojumu sniegšanas vietās. Tas nozīmē, ka tām vietām, kurās sejas aizsargmaskas jau ir jālieto, nu piepulcējas arī valsts un pašvaldību iestādes, tai skaitā sociālo pakalpojumu, sociālās palīdzības vai veselības aprūpes jomā.

Maskas nebūs jāliek peldbaseinos, pirtīs, akvaparkos un tamlīdzīgās vietās, skaistumkopšanas salonos, kad notiek procedūras sejai, jeb tur, kur to lietošana nav iespējama.

Turpmāk maska būs jālieto arī kultūras pasākumos fiksētā sēdvietā, ja vien uz šo cilvēku neattiecas izņēmumi, proti, ja viņš ir jaunāks par 13 gadiem, ja ir kustību traucējumi, kas maskas uzlikšanu apgrūtina, un ja ir psihiskās veselības problēmas.

Publisku pasākumu vai saimniecisko pakalpojumu telpās vienlaikus drīkstēs būt 300 cilvēku. Privātos pasākumos – desmit telpās, bet 100 – laukā.

Tiks aizliegti pakalpojumi bērnu izklaidei lielveikalos. Ierobežojumi būs bērnu ballīšu organizēšanā, slidotavās, rotaļu laukumos, batutu parkos utt., bet tie neattieksies uz tādiem pakalpojumiem, kas paredzēti gan pieaugušajiem, gan bērniem, piemēram, ir atļauta akvaparka darbība.

Arī uz reliģiskās darbības vietām attiecināmi visi noteikumi par distancēšanos, bet tām nav noteikts konkrēts cilvēku skaits, jo tur cilvēku plūsma var būt aktīva. Taču jānodrošina ne mazāk kā trīs kvadrātmetri uz cilvēku un tas, lai apmeklētāji var ievērot 2 m distanci.

Mācības augstskolās daļēji notiks attālināti: lekcijas – attālināti, bet praktiskās nodarbības, kas ir svarīgas, lai studenti apgūtu iemaņas, var notikt klātienē, ievērojot stingru piesardzību.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.