Aizvērt

Uzņemšanas nodaļā – visiem Covid-19 analīzes

2020. gada 7. oktobrī, 12:49
Raksta autors: Alberts Dinters
Uzņemšanas nodaļā – visiem Covid-19 analīzes
No 29. septembra Covid-19 analīzes tiek ņemtas visiem Kuldīgas slimnīcas uzņemšanas nodaļas pacientiem neatkarīgi no simptomiem, ar kādiem tie lūguši palīdzību, informē slimnīca.
Galvenā ārste Svetlana Serpāne skaidro: „Līdz šim testu veicām, vadoties pēc 24. augusta Nacionālā veselības dienesta aktualizētās kārtības, kas noteica, kā un kam vajadzīga laboratoriskā izmeklēšana Covid-19 infekcijas noteikšanai. Piemēram, tie bija pacienti ar sūdzībām par elpceļu saslimšanu, pneimoniju vai paaugstinātu temperatūru, kā arī tiem, kuri bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušo, vai tiem, kuri atgriezušies no ārzemēm. Taču kopš 29. septembra kārtība ir mainīta un tests tiek ņemts visiem, kuri ierodas uzņemšanas nodaļā. Tas nekādi neietekmē palīdzības veidu un ātrumu.”

Mediķe uzsver, ka palīdzība tiek sniegta ikvienam neatkarīgi no sūdzībām, ievērojot piesardzību. Tie pacienti, kuriem paredzēta plānveida operācija vai manipulācija, aicināti paši ne agrāk kā 48 stundas pirms tam nodot analīzes un uz procedūru ierasties ar gataviem rezultātiem. Ja pacients šīs analīzes nevar nodot, lūgums sazināties ar slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63374000.

Šāda kārtība noteikta tāpēc, ka plānveida operāciju un vairāku plānveida manipulāciju laikā gaisā aerosola veidā izplatās izelpas pilieni, turklāt pacientam ar ārstu ir cieša saskare ilgāk nekā 15 minūtes. Tās tiek uzskatītas par augsta riska procedūrām, jo iespējama lielāka infekcijas pārnese gaisa pilienu veidā. Tādas procedūras ir skābekļa inhalācija, vispārējā anestēzija, augšējā gremošanas trakta endoskopiskie izmeklējumi u.c.

E.Gulbja laboratorija analīzes noņems speciālās telpās, kas atrodas Kuldīgas slimnīcas galā pa ceļu uz priekšu aiz uzņemšanas nodaļas. Jāievēro norādes un jāizmanto speciālā ieeja – tie, kuri dodas uz Covid-19 testu, nekādā gadījumā nedrīkst slimnīcā ieiet pa citurieni. Ejot nodot analīzes, obligāti jālieto sejas maska. Neatkarīgi no sūdzībām analīzes jebkuram tiks ņemtas darbdienās 16.00–18.00, piesakoties pa tālr. 63322830. Ja ir jautājumi, var konsultēties ar ģimenes ārstu.

Pagājušonedēļ slimnīca izplatīja ziņu, ka ieradies pacients, kurš saskari ar Covid-19 inficēto noklusējis, un tas novedis pie tā, ka vairākiem darbiniekiem bijis jādodas karantīnā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.