Aizvērt

Atceļ amatiermākslas, sporta kolektīvu kontaktnodarbības telpās visā novadā

2020. gada 2. oktobrī, 13:58
Raksta autors: Alberts Dinters
Atceļ amatiermākslas, sporta kolektīvu kontaktnodarbības telpās visā novadā
Foto: Kurzemnieks
Kā informē Kuldīgas novada dome, piektdien, 2. oktobrī, deputāti ārkārtas sēdē nolēmuši noteikt papildu ierobežojumus bez tiem, kas noteikti ar Ministru kabineta 30. septembra lēmumu.
Līdz 2020.gada 14. oktobrim tiek atceltas amatiermākslas, sporta kolektīvu kontaktnodarbības (komandu sporta spēles) un brīvā laika nodarbības ar pulcēšanos telpās, iespēju robežās nodrošinot to norisi attālināti, visā Kuldīgas novada teritorijā gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Deputāti izskatīja un debatēja par civilās aizsardzības komisijas sēdes priekšlikumu izvērtēt epidemioloģiskās drošības riskus sporta bāzēs. Pēc diskusijām un Kuldīgas novada sporta skolas administrācijas uzklausīšanas deputāti vienojās, ka sporta bāzes (peldbaseins, vieglatlētikas manēža u.c.) paliek pieejamas apmeklētājiem.

Atbilstoši Ministru kabineta lēmumam un domes šodien lemtajam sporta bāzēs nenotiks interešu izglītības nodarbības (piemēram, peldētapmācības pulciņi), nodarbības sporta skolas audzēkņiem, kā arī sporta kolektīvu kontaktnodarbības (komandu sporta spēles) gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Sporta skolas administrācija apliecināja, ka sporta bāzēs ir iespējams organizēt apmeklētāju plūsmu atbilstoši valstī noteiktajām prasībām. Kuldīgas vieglatlētikas manēža ir pieejama tikai pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot administratoram pa tālruni 27842624 un piesakoties brīvajam treniņu laikam. Arī Kuldīgas peldbaseina apmeklējums iepriekš ir jāpiesaka pa tālruni 20222085.

Kļuvis zināms, ka Slimību profilakses un kontroles centrs saistībā ar vienu inficēto ir noteicis karantīnu arī vienā Kuldīgas Centra vidusskolas klasē. Karantīna jau iepriekš ir tikusi noteikta Kuldīgas 2. vidusskolā, četrās V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas klasēs, vienā grupā pirmsskolas izglītības iestādē “Cīrulītis” un vienā grupā pirmsskolas izglītības iestādē “Ābelīte”. Saskaņā ar epidemiologu norādēm attālināti mācās 7.-9. klases un arodapmācību kursi Viduskurzemes pamatskolā – attīstības centrā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.