Aizvērt

Ar 1. oktobri Kuldīgā spēkā ierobežojumi

2020. gada 30. septembrī, 20:00
Raksta autors: Alberts Dinters
Ar 1. oktobri Kuldīgā spēkā ierobežojumi
Šodien, 30. septembrī, tika sasaukta Ministru kabineta ārkārtas sēde, kurā tika lemts par lokālajiem ierobežojumiem Kuldīgā saistībā ar Covid – 19 uzliesmojumu pilsētā. Preses konference sākās ap pulksten 19:00, kurā gan Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, gan veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja lēmumu.
Sākot no 1. oktobra, uz divām nedēļām, atrodoties Kuldīgas sabiedriskajā transportā, pasažieriem obligāti būs jāvalkā sejas maskas. To lietošana būs obligāta, arī atrodoties iekštelpās, ja tajās nav iespējams ievērot 2 metru distanci. Telpu ietilpība, kā arī kontrole tāpat kā iepriekš ir jāizvērtē telpu īpašniekam vai pasākuma rīkotājam.

Tāpat uz divām nedēļām tiek atcelti visi stāvpasākumi, proti, pasākumi, kuros nav sēdvietu. Piemēram dejas, rokkoncerti un citi pasākumi, kuru laikā cilvēki neatrodas fiksētās sēdvietās.
Pasākumi ar sēdvietām tiek atļauti, nodrošinot katram apmeklētājam personificētu sēdvietu, kā teātra izrādēs, koncertos, kino seansos, konferencēs un tamlīdzīgos pasākumos. Iekštelpās nedrīkstēs atrasties vairāk kā 500 cilvēku vienlaikus.

Ēdināšanas pakalpojumus drīkstēs sniegt no pulksten 6:00 rītā līdz pusnaktij, sabiedriskās ēdināšanas vietās pie viena galdiņa nevarēs atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem.

Tāpat tiks ierobežotas interešu izglītības aktivitātes, mēģinājumi, kā arī sporta treniņi. Kā uzsvēra veselības ministre, šiem ierobežojumiem būtu jādod vēlamais efekts, tiks vērota infekcijas tālāka izplatība.

I. Viņķele arī uzsvēra, ka šobrīd maksimāli jāizmanto mīkstāki ierobežojumi, lai nodrošinātu to, ka nav jāpiemēro drastiskākas metodes, piemēram, mācības attālināti, kā tas notika pavasarī.

Preses konferences laikā tika atgādināts, ka spēkā joprojām ir roku dezinfekcija.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.