Aizvērt

Inficējušies vairāki skolotāji

2020. gada 30. septembrī, 14:36
Raksta autors: Elisa Rudzīte
Inficējušies vairāki skolotāji
Pēc Covid-19 uzliesmojuma uzņēmumā Kuldīgas tekstils izskanējušas runas, ka saslimuši arī skolotāji vairākās izglītības iestādēs. Situāciju komentē to iestāžu direktori, par kurām pilsētā ir zināms vai tiek runāts. Kā vakar vēstīts pašvaldības videokonferencē, no šodienas karantīnā atrodas astoņas klases – pa četrām Kuldīgas 2. vidusskolā un V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā.
Guntra Buivida, Kuldīgas 2. vidusskolas direktore:

„Mums ir pedagogs, kurš ir Covid pozitīvs. Tā kā jau pavasarī tika izstrādāts rīcības plāns attālinātajām mācībām, pēc tā vadāmies, taču to arī papildināsim, jo esam gatavi, ka šī mācību gada laikā tādas situācijas var atkārtoties. Varbūt būs izmaiņas arī mācību procesā, taču pagaidām visi citi iet uz skolu, izņemot četras klases, kas ar saslimušo bija saskarē. Tie skolēni atrodas karantīnā un mācās attālināti. Bērniem šādas mācības lielas problēmas nesagādā, jo tehnoloģijas viņi ir apguvuši. Domāju, ka ilgi viņi tā negribētu, bet īslaicīgi labprāt mācās arī mājās. Pavasarī tas bija par ilgu, taču mums plānots, ka 8. oktobrī bērni varēs atgriezties skolā. Domājot par pašiem mazākajiem, diemžēl jāsaka, ka viņiem attālinātās mācības nebūs piemērotas, tāpēc ceram, ka šāda vajadzība neradīsies.”

Inese Astaševska, V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktores pienākumu izpildītāja:

„Mums ir pedagogs, kurš jau kādu laiku ir uz slimības lapas, un tagad aptiprināta inficēšanās ar kovidu. Ņemot vērā epidemiologu norādījumus, nolemts, ka četrām klasēm, ar kurām skolotājam bijusi saskare, jāatrodas karantīnā. Bijām šādiem apstākļiem gatavi, jo ir izstrādāta kārtība, kādā strādājam. Šīs klases mācās attālināti. Pašlaik nav informācijas, ka būtu saslimis kāds skolēns, un vēl nav dotas norādes par konkrētu pašizolācijas beigu datumu. Ļoti ceram, ka tas nebūs ilgi.

Pārējās klases mācās klātienē. Centīsimies to maksimāli turpināt, jo pāriet uz pilnīgu attālināto mācīšanos neviens nevēlas. Turpinām saziņu ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un ievērojam norādījumus. Vēlos uzsvērt: ja bērnam noteikta pašizolācija, jo viņam ir kontaktpersonas statuss, tā attiecas tikai uz konkrēto bērnu, nevis uz visu ģimeni, māsām, brāļiem. Tas nozīmē, ka gan vecāki, gan pārējie bērni var ikdienas gaitas turpināt. Protams, vecāki paši var izlemt, vai vēlas arī pārējos bērnus turēt mājās. Tas ir atļauts. Savukārt, ja parādās slimības simptomi, tas ir cits gadījums – tad jāsazinās ar ārstu.

Situācija ir jauna, tāpēc visi ir satraukti, bet jāsaglabā miers, jāļauj strādāt epidemiologiem, un viss būs kārtībā.”

Ināra Oļena, Viduskurzemes pamatskolas-attīstības centra direktore Pelčos:

„Mums nepārtraukti zvana no SPKC, cenšamies ar visu tikt galā un rīkojamies atbilstoši plānam, tāpēc nevēlos situāciju komentēt. Taisīt ažiotāžu un celt trauksmi ir pilnīgi lieki, jo cilvēki tāpat satraukušies. Mums ir bērni no visas Latvijas, tāpēc strādājam operatīvi, lai nomierinātu gan bērnus, gan vecākus, gan skolotājus.”

Inguna Krebse, Kuldīgas bērnudārza Cīrulītis vadītāja:

„Nemaz neslēpjam, ka šodien (trešdien) mums diviem darbiniekiem ir apstiprināts pozitīvs Covid tests. Esam sazinājušies ar SPKC, kontaktpersonas ir noskaidrotas, un saraksts nosūtīts centram. Abi darbinieki ir no vienas grupiņas, un tā ir devusies mājās. Sazvanījām visus vecākus, un viņi bija ļoti saprotoši – uzreiz atnāca bērniem pakaļ. No SPKC gaidām informāciju, kā vecāki var saņemt darbnespējas lapu, lai paliktu ar bērniem mājās. Pašizolācijā esošā grupiņa dažādus uzdevumus saņems attālināti. Visas pārējās strādā kā parasti. Cenšamies darīt visu, kas mūsu spēkos, un mierīgi turpinām darbu.”

Andra Zvejniece, Kuldīgas mūzikas skolas direktore:

„Pie manis vēl šādas baumas nav atnākušas. Būtu interesanti zināt, kas tās izplata. Mūsu skolotāji visi testējās, un līdz šim visi rezultāti ir negatīvi. Mums ir bērni kontaktpersonu statusā, bet viņi jau uzreiz izolējās un uz skolu nenāca. Nevienu zvanu no SPKC neesmu saņēmusi, līdz ar to šādas informācijas man nav.”

 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.