Aizvērt

Sociālais dienests aicina zvanīt

2020. gada 30. septembrī, 12:46
Raksta autors: Daina Tāfelberga
Sociālais dienests aicina zvanīt
Kopš Covid-19 uzliesmojuma Kuldīgas novada sociālais dienests ieviesis informatīvo tālruni, lai konsultētu, kur un kādu palīdzību saņemt. Iedzīvotāji visvairāk interesējušies par sadzīviskām lietām.
Dienesta direktore Sarmīte Segliņa pastāstīja, ka pabalsta tiešā saistībā ar inficēšanos nav. Taču to var saņemt, ja cilvēks slimības dēļ nonācis krīzes situācijā. Dienests to izvērtē un lemj, ko var palīdzēt.

Jaunizveidotais tālrunis darbojas no 8.00 līdz 24.00 gan darba, gan brīvajās dienās. Pie tā sociālie darbinieki dežurē maiņās. Ik dienu zvanot daudzi, arī vakarpusē. Visbiežāk cilvēki jautājot, kā rīkoties, ja jāatrodas pašizolācijā vai karantīnā: kas var piegādāt pārtiku, ienest malku, iznest atkritumus u.tml. „Risinām katru gadījumu,” norāda S.Segliņa. „Tāpat kā iepriekš pieejama aprūpe un pārtikas pakas. Arī pēc iedzīvotāju zvaniem šobrīd nav vajadzības ieviest īpašas izmaiņas. Tās ir sadzīviskas lietas, ko var nokārtot ātri un vienkārši.”

Sociālā dienesta darbinieki, tostarp pagastos, nodod brīvprātīgo siekalu testu. Diviem atklāta inficēšanās, bet dienests darbu nav pārtraucis. Pārējie strādā birojos, ievērojot drošības nosacījumus, telpas tiek dezinficētas. Tomēr iedzīvotāji aicināti palīdzību lūgt attālināti. Iesniegumu var nosūtīt e-pastā: soc.dienests@kuldiga.lv. Jāpamato vajadzība, jāparakstās, jāieskenē un jāsūta. Var izmantot portāla Latvija.lv pakalpojumu E-iesniegums iestādei. Papīra iesniegumu (parakstītu) ar pievienotajiem dokumentiem (ja tādi ir) var iemest pastkastītēs pie sociālā dienesta Kuldīgā, Dzirnavu ielā 9, vai arī pie pagastu pārvaldēm.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.