Aizvērt

Karantīna – astoņām klasēm divās Kuldīgas skolās

2020. gada 29. septembrī, 21:56
Raksta autors: Elisa Rudzīte
Karantīna – astoņām klasēm divās Kuldīgas skolās
Šodien, 29. septembrī, Kuldīgas novada pašvaldība tiešraides vecāku sapulcē vietnēs YouTube un Facebook izskaidroja jautājumus par Covid-19 uzliesmojumu pilsētā un tālākajām mācībām, tostarp informēja, ka no trešdienas, 30. septembra, karantīna noteikta astoņām klasēm divās Kuldīgas skolās.
Uz jautājumiem atbildēja Slimību profilakses un kontroles centra direktora vietniece Ilona Liskova, novada domes priekšsēde Inga Bērziņa, izglītības nodaļas vadītāja Santa Dubure un pašvaldības policijas priekšnieks Kaspars Šabāns. Kurzemnieks sniedz īsu ieskatu atbildēs.

No septiņiem jaunajiem saslimšanas gadījumiem, kas atklāti testos, trīs cilvēki strādā izglītības iestādēs, divi – sociālajā dienestā, par vēl diviem pašvaldībai ziņu šodien nebija.

Karantīna noteikta četrām klasēm V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā un četrām – Kuldīgas 2. vidusskolā. Šo klašu audzēkņi, kā arī tie, kuri noteikti kā saslimušo cilvēku kontaktpersonas, nedrīkst apmeklēt arī ārpusskolas nodarbības: pulciņus, mūzikas, mākslas un sporta skolu. Pārējiem skolēniem ierobežojumu nav. Tomēr vecākiem pašiem jāizvērtē risks un nepieciešamība šīs nodarbības apmeklēt.

Pašlaik karantīnā ir trīs pedagogi no dažādām iestādēm. Pašvaldība ir aicinājusi visus skolu skolotājus līdz trešdienas 22.00 nodot siekalu testus.

Skolā drīkst atgriezties tikai ar ģimenes ārsta izziņu, kas apliecina, ka cilvēks ir vesels.

Attālināto mācību organizēšana ir katras izglītības iestādes vadības atbildība. Bērns var attalināti mācīties arī tad, ja vecāki ir nolēmuši, ka tā būs drošāk, un nav citu iemeslu. Skolām šādos gadījumos mācības jānodrošina.

Mājas karantīna ilgst 14 dienas, taču to var pārtraukt tad, ja 10. dienā nav slimības pazīmju un ja Covid-19 tests ir negatīvs.

Cilvēks var citus inficēt jau divas dienas pirms slimības simptomu parādīšanās.

Siekalu tests ir tāds pats tests kā līdz šim zināmais, un tas būtu jāņem vērā arī ārstniecības iestādēs.

Katra publiskā pasākuma rīkošana tiek izskatīta atsevišķi, lai noteiktu tā riskus.
 
Kā jau ziņots, līdz trešdienas, 30. septembra, 22.00 Kuldīgā, Vakara ielā 6, ikviens var bez maksas saņemt īpašu trauciņu un anketas, lai nodotu Covid-19 siekalu testu.



 

 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.