Aizvērt

Pirmie jaunā testa rezultāti – saslimušo skaits audzis

2020. gada 29. septembrī, 16:12
Raksta autors: Alberts Dinters
Pirmie jaunā testa rezultāti – saslimušo skaits audzis
Foto: Alberts Dinters
Aizvadītajā diennaktī Kuldīgas novadā aktīvo saslimšanas gadījumu skaits pieaudzis līdz 40, vēsta Slimību profilakses un kontroles centra informācija. Tas slimības izplatības ziņā Kuldīgu ievieto otrajā vietā aiz Rīgas, kur konstatēti 172 gadījumi.
Skaita pieaugums skaidrojams ar to, ka ir zināmi pirmie rezultāti Kuldīgā sāktajam pilotprojektam, kurā no 28. līdz 30. septembrim (ieskaitot) katrs iedzīvotājs brīvprātīgi var nodot analīzēm siekalu paraugus. Kā vēsta ieraksts novada domes mājaslapā, no pirmajiem 577 testiem septiņi ir pozitīvi. Atklājies, ka inficējušies arī divi Kuldīgas novada sociālā dienesta darbinieki. Dienesta vadītāja Sarmīte Segliņa norādījusi, ka abi inficētie cilvēki un viens, kurš atzīts par kontaktpersonu, devušies mājās un atradīsies ģimenes ārsta uzraudzībā. Pārējie darbinieki regulāri mērīs temperatūru un uzraudzīs veselības stāvokli.
Komentāri
Kristiana Vizbule
2020. gada 29. septembrī, 16:24
28.-30. oktobrim vai tomēr septembrim.
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.