Aizvērt

Brīvprātīgi nodod siekalu testus

2020. gada 28. septembrī, 13:13
Raksta autors: Alberts Dinters
Brīvprātīgi nodod siekalu testus
Foto: Alberts Dinters
Sākot ar šodienu, 28. septembri, Kuldīgas novada iedzīvotājiem trīs dienas ir iespēja brīvprātīgi un bez maksas nodot jauna veida analīzes un pārliecināties, ka viņus Covid-19 nav skāris.
Tā kā pēdējās dienās saslimšanas uzliesmojums skāris uzņēmumu "Kuldīgas tekstils", siekalu testa iespēju noorganizējusi novada dome kopā ar E.Gulbja laboratoriju. To atbalsta arī Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis. Sākotnēji Kuldīgai tiks piegādāts 3000 komplektu, vajadzības gadījumā – vēl 3000.

No neoficiāliem avotiem zināms, ka pie analīžu nodošanas vietas Vakara ielā 6 (bijušās muzeja krātuves) drūzmēšanās esot bijusi agri no rīta, jo cilvēki pirms darba gaitām gribējuši saņemt analīzēm nepieciešamo. Komplektā ietilpst trauciņš siekalu paraugam, dezinfekcijas salvetes, anketa, ko cilvēks aizpilda, un pamācība, kā analīzes pareizi nododamas. Dienas vidū rindas vairs nebija, tomēr, kā novēroja "Kurzemnieks", cilvēku plūsma bija gana aktīva. Kāds uz Vakara ielu steidza, lai nodotu piepildīto trauciņu, cits – lai paņemtu tukšo. Tieši pirms "Kurzemnieka" Latvijas Samariešu apvienības pārstāve sev līdzi aiznesa 30 komplektus.

Kā pastāstīja pašvaldības policijas vecākā inspektora pienākumu izpildītāja Ineta Meiere, kura komplektus izsniedza, cilvēku rīcība ir dažāda. Daudzi nāk atklāti un atstāj aizpildītos traukus, citi to dara tā, lai neviens neredz, bet attieksme visiem esot saprotoša. Rezultātus E.Gulbja laboratorija solot 24 stundās, un kurjers pēc paraugiem ierodas divas reizes dienā: 15.00 un 22.00. Ja cilvēks paraugu atdevis līdz trijiem dienā, rezultātus viņš uzzina līdz nākamās dienas 15.00; ja vēlāk, tad līdz nākamās dienas desmitiem vakarā. Arī lielākā daļa "Kurzemnieka" kolektīva šo iespēju izmantoja, lai būtu pārliecināti, ka Covid-19 uzliesmojuma laikā sevi un citus no saslimšanas ir pasargājuši.

Uzņēmumiem un iestādēm, kas vēlas testēt darbiniekus, jāpiesakās e-pastā dome@kuldiga.lv, norādot cilvēku skaitu un tālruni, pa kuru sazināties par komplektu piegādi. Iedzīvotāji, kuri vēlas šo testu, aicināti doties uz Vakara ielu 6.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.