Aizvērt

Slimnīcā apmeklētājus neielaiž

2020. gada 28. septembrī, 12:42
Raksta autors: Inguna Spuleniece
Slimnīcā apmeklētājus neielaiž
Saistībā ar vairākiem Covid-19 gadījumiem Kuldīgā, slimnīcā pacientu apmeklējums visās nodaļās un pansionātā atkal aizliegts, informē sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.
Izņēmums ir bērnu nodaļa, kurā ar bērnu nepārtraukti var atrasties viens no vecākiem. Bet ģimenes dzemdībās kopā ar grūtnieci visu dzemdību un pēcdzemdību laiku atļauts būt bērna tēvam, taču, ja viņš nodaļu atstāj, atgriezties ir aizliegts.

Sūtījumus pacientiem var atstāt uzņemšanas nodaļā, un personāls to nodos saņēmējam. Sūtījumā lūgts neievietot dokumentus un citas vērtīgas mantas, bet uz paciņas jānorāda saņēmēja vārds, uzvārds, nodaļa un palātas numurs. Arī senioriem, norādot vārdu un uzvārdu, var nodot sūtījumus, taču tiem jābūt slēgtā, mitrumizturīgā iepakojumā, kas ir viegli dezinficējams.

Grūtniecēm, kurām sākušās dzemdības, jānāk uz uzņemšanas nodaļu, kas sazināsies ar dzemdību nodaļu.

Dodoties uz ambulatoro pieņemšanu pie kāda speciālista, jālieto sejas maska. Ja pašam nav, to izsniegs reģistratūrā, izņemot tos gadījumus, kad ir pieraksts pie kāda slimnīcas sadarbības partnera vai ārsta privātprakses, piemēram, urologa, flebologa, dermatologa, vai vajadzīgi radioloģijas vai laboratorijas izmeklējumi. Dodoties uz šādu pieņemšanu vai izmeklējumu, ar privātprakses ārstu vai radioloģijas un laboratorijas reģistratūru jāvienojas, vai pacientam pašam jāņem maska vai to iedos. Arī rehabilitācijas nodaļā, dodoties pie speciālista, apmeklētāji aicināti ierasties ar aizsargmasku.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.