Aizvērt

Mūspusē konstatē jaunu Covid-19 izplatību

2020. gada 24. septembrī, 14:15
Raksta autors: Daina Tāfelberga
Mūspusē konstatē jaunu Covid-19 izplatību
Covid-19 pārbaudē uzņēmumā Kuldīgas tekstils līdz vakardienas pusdienlaikam pozitīvs rezultāts konstatēts vairākām šūšanas ceha darbiniecēm.
Foto: Alberts Dinters
Līdz ceturtdienas pēcpusdienai Kuldīgas novadā reģistrēti desmit jauni gadījumi, kad cilvēki inficējušies ar Covid-19, un epidemioloģiskā izmeklēšana vēl turpinās.
SIA "Kuldīgas tekstils" vadītāja Jolanta Krūmkalne apstiprināja, ka vairākām uzņēmuma darbiniecēm šī inficēšanās konstatēta. Slimība ritot vieglā formā – pārsvarā ar paaugstinātu temperatūru. 24. septembra rītā veikti testi visiem strādājošajiem, un līdz pēcpusdienai rezultāti vēl nebija zināmi. Vadība apņēmusies informēt novada pašvaldību, lai lemtu par tālāko rīcību. Vakar ražošana nebija pārtraukta, taču bija ierobežota, ņemot vērā paaugstināto saslimšanas risku. J.Krūmkalne piebilda, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) noteiktā piesardzība stingri ievērota jau iepriekš.

Kā "Kurzemniekam" apliecināja SPKC pārstāve Ilze Arāja, kādā ražošanas uzņēmumā Kuldīgā diviem iepriekš saslimušajiem pievienojušies vēl astoņi.

Novada domes mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska informē, ka vienā ēkā ar Kuldīgas tekstilu strādā arī SIA "Saules ieleja", kas nodrošina ēdināšanu divām izglītības iestādēm. Ar šī uzņēmuma vadību pašvaldība vienojusies, ka papildu drošībai Covid-19 analīzes nekavējoties nodos visi strādājošie. Vakar vēl nebija ziņu, ka "Saules ielejā" kādam būtu slimības simptomi. Abu minēto uzņēmumu darbinieku plūsma ēkā ir nodalīta, ieviesti piesardzības pasākumi.
Zināms, ka trīs Kuldīgas skolu audzēkņiem noteikts kontaktpersonas statuss, tāpēc šie bērni stundas neapmeklē – viņiem radīta iespēja mācīties attālināti. Skolas interesējas par jaunāko informāciju un sazinās ar SPKC. Ja vajadzēs, sadarbībā ar pašvaldību tās ieviesīs papildu piesardzību.
Skolēni un pedagogi tāpat kā ikviens iedzīvotājs ir aicināti vērot savu veselības stāvokli, nenākt uz skolu vai darbu, ja ir kādas Covid-19 infekcijai raksturīgās pazīmes (drudzis, sauss klepus, elpas trūkums), un nekavējoties informēt ģimenes ārstu.

Kā liecina SPKC publiskotā karte, kopš pandēmijas sākuma Kuldīgas novadā saslimšana ar jauno koronavīrusu atklāta 19 cilvēkiem. Ceturtdienas rītā bija zināms, ka iepriekšējā diennaktī Latvijā bija paņemti 2403 testi un reģistrēti 22 jauni saslimšanas gadījumi. 18 inficējušies no zināmiem avotiem, tai skaitā astoņi saistīti ar ražošanas uzņēmumu, četriem apstākļi tiek precizēti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.