Aizvērt

Vēl viens pierādījums, cik svarīga ir Kuldīgas slimnīca

2020. gada 1. septembrī, 10:02
Raksta autors: Daiga Bitiniece
 Vēl viens pierādījums, cik svarīga ir Kuldīgas slimnīca
Kuldīgas slimnīcā notikušais Ventspilī, kur Ziemeļkurzemes slimnīcas kādam mediķim atklāts Covid-19, pagaidām darba organizācijā nemaina neko, saka galvenā ārste Svetlana Serpāne.
“Lūdzam apmeklētājus un darbiniekus nēsāt sejas aizsargus, ir ierobežota apmeklējuma iespēja – tikai ar ārsta atļauju un pamatojumu drīkst apmeklēt nodaļu. No Nacionālā veselības dienesta esmu saņēmusi ziņu par gadījumu Ventspilī, un esam apzinājuši savus resursus un esam gatavi uzņemt vairāk pacientu no kaimiņslimnīcas, ja tas būs nepieciešams.”  

Pagaidām šajās dienās gan neesot sajutuši papildu pieplūdumu.

Toties šis gadījums ļoti labi parādot, cik svarīgi, lai reģionā Kuldīgas slimnīca paliktu kā iespēja darbam 24 stundu režīmā, ar neatliekamo palīdzību, operatīvo darbību, dzemdībām utt., uzsver ārste. Un atgādina: “Varbūt tiem, kas lemj par slimnīcu līmeņiem, šis fakts liks aizdomāties un lemt racionāli.”

Pašā Kuldīgas slimnīcā nav infekciju slimību nodaļas, līdz ar to pēc hospitalizācijas plāna te nav paredzēts izvieto Covid-19 pacientus. Taču, ja ir aizdomas par saslimšanu ar koronavīrusu, tad ir nodrošināta iespēja cilvēku izolēt un turēt atsevišķi, līdz tiek izdarītas analīzes. Šajos gadījumos arī medicīnas personāls lietojot visus paredzētos aizsardzības līdzekļus.

Tādi gadījumi līdz šim bijuši vairāki – vai nu cilvēkam ir paaugstināta temperatūra, atgriezies no ārzemēm, bijis kontaktā ar kādu, kas atgriezies utt. Taču nevienam nav apstiprināts covids.

Arī personāls pēc vajadzības tiek testēts uz Covid-19.
Komentāri
Lidija Bluma
2020. gada 7. septembrī, 13:49
BEIDZIET TĀS MUĻĶIBAS STASTIT CILVĒKIEM
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.