Aizvērt

Covid-19 inficētā dēļ Ventspils slimnīcā uz laiku pārtrauc plānveida operācijas

2020. gada 31. augustā, 17:34
Covid-19 inficētā dēļ Ventspils slimnīcā uz laiku pārtrauc plānveida operācijas
Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcā Ventspilī konstatēts Covid-19 inficētais, liecina slimīcas mājas lapā 28. augustā publicētais paziņojums. Inficētais ir slimnīcas ārstniecības persona.
Par notikušo situāciju ir uzsākta epidemioloģiskā izmeklēšana. Konkrētajai personai ir bijis ierobežots kontakts ar pacientiem un kolēģiem. Uz doto brīdi ir apzinātas kontaktpersonas, kuras varētu būt bijušas saskarsmē ar saslimušo un tiem ir veikti Covid-19 testi. Kamēr tiek gaidīti testu rezultāti, minētās personas ievēro nepieciešamos drošības pasākumus. 

Slimnīcas vadība ir sazinājusies ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un turpmākās darbības veic atbilstoši sniegtajām rekomendācijām. Tāpat tiek veikti pastiprināti dezinfekcijas un drošības pasākumi.

Sakarā ar nepieciešamību nodrošināt pastiprinātu epidemioloģisko drošību Covid-19 izplatības ierobežošanā un rūpējoties par pacientu drošību, sākot ar 29. augustu, Ventspils slimnīcā uz laiku tiek pārtraukta plānveida operāciju veikšana. Izņēmums ir acs katarakta operācijas, kuras notiks ierastajā režīmā.

Ventspils slimnīca stingri ievēro Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), kā arī vadošo speciālistu sniegtās rekomedācijās un veic visus nepieciešamos drošības pasākumus. Plānveida operācijas tiek plānots atsākt ar 11. septembri. Ar tiem pacientiem, kuriem bija plānotas operācijas šajā laika periodā, slimnīca sazināsies un tiks nozīmēts cits laiks. Slimnīcas aktualitātēm var sekot līdzi slimnīcas mājas lapā: https://www.ziemelkurzemesslimnica.lv/lv/ un sociālajos tīklos Facebook un Twitter.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.